5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Korsan kitapçılar uslanmıyor

KORSAN KİTAPÇILAR USLANMIYOR

İzmir Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Hakları Büro Amirliği ekipleri, Çeşme ilçesinde yaptıkları çalışmalarda korsan kitap satan iki kişiyi yakaladı. Çeşme çarsında kitapevi işlettikleri öğrenilen iki kişinin daha önce haklarında "Korsan Kitap Satmak" suçundan defalarca yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Çeşme çarsında kitapevi işleten H.İ.S. ve G.K. isimli şahısların, şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir firmaya ait otobüsün bagajında koliler içinde İstanbul'dan getirdikleri çok sayıdaki korsan kitabı kendilerine ait kitapevlerinde satışa sunacakları bilgisine ulaşan ekipler konuyla ilgili çalışma başlattı. Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışma sonucu bir hafta içerisinde 3 kez H.İ.S. ve G.K. isimli şahıslara ait kitapevlerinde arama yaptı. Yapılan aramalarda

tezgah ve raflarda satışa sunulmuş toplam 872 adet korsan olarak çoğaltılmış güncel kitap ele geçirildi. Daha önce de haklarında çok sayıda işlem yapıldığı bildirilen H.İ.S ve G.K. isimli şahıslar hakkında "Korsan Kitap Satmak" suçundan ayrı ayrı 3 kez daha işlem yapıldı.

KORSAN KİTAPÇILAR USLANMIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2010 Pazar 09:58:03
Güncelleme :21 Kasım 2010 Pazar 13:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?