5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Korsan tesisatçlara dikkat

KORSAN DOĞALGAZ TESİSATÇILARINA DİKKAT

İZMİRGAZ tarafından yetkilendirilen İzmir'deki doğalgaz firmalarından Mavi Grup'un sahibi Makine Mühendisi Güngör Kaya, İzmir'de son dönemde inşaat sayısının artışına bağlı olarak korsan tesisatçı sayısının arttığını söyledi.

Makine Mühendisi Güngör Kaya; doğalgaz tesisatının her aşamasına dikkat edilmesi gerektiğini ve kişilerin kişilerin İZMİRGAZ tarafından verilen yetki belgesine sahip olması gerektiğini söyledi. Mühendis Kaya İzmir'de son dönemde korsan tesisatçı sayısının arttığına dikkat çekerek; " Bu iş çok önemli bir meslektir. Korsan doğalgaz tesisatçılara karşı tedbirlerin arttırılması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşlarımızın da bu tür kişilere yaşadıkları yerin can güvenliği için doğalgaz tesisatlarını yaptırmamaları gerekmektedir'' dedi. Son dönemde İzmir'de yapılan inşaat sayısında da artışın olduğunu ifade eden Kaya; ''Gerek konut yapan müteahhit firmalar, gerek ise vatandaşlarımızın yaptıkları binaların doğalgaz tesisatlarını mutlaka İZMİRGAZ tarafından yetki belgesi olan firmalara yaptırmaları gerekiyor” açıklamasında bulundu. Mühendis Güngör kaya; “ Vatandaşımız bu konuda mutlaka dikkatli olmalıdır. Bu işte can güvenliği söz konusudur, emniyet söz konusudur. Korsan tesisatçılara doğalgaz işlerinizi yaptırmayınız. Durum çok ciddi bir konudur. Bu uyarılarımızı sık sık tekrarlıyoruz. Vatandaşlarımız, kendilerinin ve çevresinde yaşayanların can güvenliği için bu çağrılara mutlaka kulak vermelidirler. İşin ehlisi ve sertifikalı, eğitimli insanlara yaptırması gerekiyor. Böyle olmadığı takdirde ortaya mağduriyetler çıkıyor” ifadesinde bulundu.

Makine Mühendisi Güngör Kaya, elinde İZMİRGAZ'dan yetki belgesi bulunan firmalarla çalışılması gerektiğine dikkat çekerek, firmaların “İZMİRGAZ'ın verdiği yetkiyle doğalgaz tesisatı yapabilmesi için, İZMİRGAZ'ın kabul ettiği, uygun gördüğü veya kendisinin verdiği eğitimlerden geçen sertifikalı en az bir makine mühendisinin olması gerektiğini belirtti.

KORSAN DOĞALGAZ TESİSATÇILARINA DİKKAT
KORSAN DOĞALGAZ TESİSATÇILARINA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 13:50:04
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 14:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?