5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Koyundere’ye yeni yıl hediyesi

İZSU’DAN KOYUNDERE’YE YENİ YIL HEDİYESİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Menemen’in Koyundere Mahallesi’ndeki içme suyu alt yapısını 1.2 milyon TL’lik yatırımla sil baştan yenileyecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çevre yerleşimlerde yıllar önce yapılan ve kaçaklara neden olan eski boruları yenilemeye yeni yılda da devam ediyor.

5 yıllık Stratejik Plan’da 3 bin kilometre uzunluğunda içme suyu şebekesi yenilemeyi hedefleyen İZSU, , 2010 yılındaki yatırımlarına da hızlı başladı.

Menemen’in Koyundere Mahallesi’ne döşenecek toplam 31.4 kilometrelik şebekenin ihalesini tamamlayan İZSU Genel Müdürlüğü, 1.2 milyon TL’ye mal olacak şebeke yenileme çalışmalarını başlattı. 7 ayda tamamlanacak çalışmalarla eskiyen, kaçaklara neden olan eski şebekelerin sağlıklı borularla yenileneceği bildirildi.

İZSU Genel Müdürlüğü daha önce de, 1.9 milyon TL’lik yatırımla Ulukent ve Harmandalı Metin Oktay Mahallesi’ne 36.1 kilometrelik yeni şebeke döşemiş ve bu yerleşim yerlerini sağlıklı ve kesintisiz suya kavuşturmuştu. İZSU, Menemen ilçesine döşenecek 120 kilometrelik ve Asarlık Mahallesi’ne döşenecek 43 kilometrelik yeni şebeke için de ihaleye çıktı. Menemen merkezdeki yeni şebeke yatırımı yaklaşık 1 yıl, Asarlık’taki yatırımlar ise 9 ay sürecek.

İZSU’DAN KOYUNDERE’YE YENİ YIL HEDİYESİ
İZSU’DAN KOYUNDERE’YE YENİ YIL HEDİYESİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2010 Cumartesi 10:54:00
Güncelleme :2 Ocak 2010 Cumartesi 11:03:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?