5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kredi kartı dolandırıcıları yakalandı

ULUSLARARASI KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI YAKALANDI

Rus hackerlerle iş birliği yaparak 20 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalayıp vize gerekmeyen ülkelerde tatil yapan suç örgütü çökertildi. İzmir merkezli İstanbul, Antalya ve Aydın'da düzenlenen operasyonlarda yakalanan 30 kişiden ikisi emniyette alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 28 kişi de adliyeye sevk edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Bilişim Suçları Büro Amirliği ekibi, 10 ay süren çalışma ve teknik takip doğrultusunda çıkar amaçlı bir suç örgütünün Rus hackerlerle işbirliği yaparak 20 bin kişinin kredi kartı bilgilerini kopyalamak sureti ile dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı. Polis, İzmir merkezli olmak üzere Antalya, İstanbul ve Aydın'da eş zamanlı operasyon için düğmeye bastı. Operasyonlarda, örgüt üyelerinin işyerlerinde yerli ve yabancı banka müşterilerinin kredi kartı bilgilerini özel pos cihazları üzerinde teknik oynama yaptıkları ve Papağan adı verilen kredi kartı kopyalama cihazları ile dolandırıcılık işlemini gerçekleştirdiklerini tespit etti.

DİKKAT ÇEKMEMEK İÇİN ALIŞVERİŞTE YURT DIŞINI TERCİH ETTİLER

Yapılan çalışmalarda, örgüt lider ve yöneticilerinin son model araçlar kullandıkları ve lüks olarak dizayn edilmiş villalarda kaldıkları, kullandıkları, arabaları ve kaldıkları evleri sık sık değiştirdikleri bilgisine ulaşıldı. Suç örgütü üyelerinin ayrıca yerli ve yabancılara ait kredi kartı bilgilerini kullanarak oluşturdukları sahte kredi kartları ile tatil ve alış veriş işlemlerini Türkiye dahil olmak üzere Tayland, Brezilya, Suriye, Lübnan ve Libya gibi vize gerekmeyen ülkelerde kullandıklarıbelirlendi.

Şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda; 5 adet Papağan adı verilen kredi kartı kopyalama cihazı, 1 adet kredi kartı manyetik alan yazma cihazı, 150 adet içerisinde yerli ve yabancı banka müşterilerinin bilgileri ile imal edilmiş sahte kredi kartları, 100 adet sahte kredi kartı olarak imal edilmeye hazır beyaz plastik kart, 20 bin banka müşterisine ait kredi kartı bilgileri bulunan bilgisayar ve flash bellek, 12 adet değişik bankalara ait gerçek veya modifiye edilmiş pos cihazları ve aparatları, sahte kredi kartı oluşturmaya hazır 15 bin yerli ve yabancı banka müşterilerine ait evrak üzerine yazılı çıktısı alınmış kredi kartı bilgileri ve şifreleri ele geçirildi.

Eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 30 kişiden ikisi ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

K.A. (41), M.A.Ö.(41), E.D.(41), E.B. (25), T.D.(33), E.E. (33), T.Ö. (21), U.S.(28), C.B.(30), E.A. (36), R.E.(36), M.G.(45), C.K.(35), B.K.(24), A.K. (46), M.Ç.(32), M.A.(31), A.O.D. (38), Y.A.(27), Ö.D.(36), T.A.(23), S.B.(30), U.B.(26), S.K.(45), Ş.H. (38), M.E.(38), A.O.G. (41), Ş.K. (47) ve M.D. (30) isimli zanlılar adliyeye sevk edildi.

Zanlıların emniyetten çıkarılışları sırasında bazı yakınları gözyaşlarını tutamadı.

ULUSLARARASI KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI YAKALANDI
ULUSLARARASI KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI YAKALANDI
ULUSLARARASI KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI YAKALANDI
ULUSLARARASI KREDİ KARTI DOLANDIRICILARI YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2010 Cuma 11:34:02
Güncelleme :21 Mayıs 2010 Cuma 15:29:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?