5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Krize rağmen büyüdü

KRİZE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM ETTİ

Ödemiş ve çevresinde faaliyet yürüten Çelikkaleli Süt Sağım Sistemleri ortaklarından Veteriner Mehmet Çelikkaleli, dünyayı ve ülkemizi kasıp kavuran ekonomik krize rağmen büyümeye devam ettiklerini söyledi.

Süt sağım sistemleri üretiminde Türkiye’nin sayılı firmaları arasına girmeyi başardıklarını söyleyen Çelikkaleli, İran ve Yunanistan’a ihracat yaptıklarını söyledi.

ÇELİKKALELİ’Yİ KRİZ DURDURAMADI

Çalışmaları ile ilgili soruları yanıtlayan Veteriner Mehmet Çelikkaleli Veteriner Bülent Dündar ve İrfan Kurum ile ortaklaşa kurdukları Çelikkaleli Veterinerlik, Hayvancılık Tarım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin uzun yıllardan bu yana makine sanayi sektöründe süt sağma makineleri ve sağım odalarıyla ilgili hizmet verdiğini belirterek; “Son yıllarda üretimi artırarak yurt dışına da açılmaya çalışıyoruz. Ödemiş Sanayi Sitesi’ndeki 500 metrekarelik imalathanemizde 20 sigortalı çalışanımızla istihdam imkanı sağlıyoruz” dedi.

“DÜNYAYA AÇILIYORUZ”

Toplumun tüm kesimlerinin krizden şikayet ettiği günümüzde önemli bir başarı öyküsüne sahip olan firmanın kurucusu olan Veteriner Mehmet Çelikkaleli; “Sağım sistemlerinde Türkiye’nin her yanından talep alan bir firma haline gelmemizdeki en büyük etken hiç durmadan çalışmamız. Sützer ve Favorit gibi dünya çapında firmalarla çalışmalarımız var. Bugün ürettiğimiz süt sağım makinelerinin plastik ve kauçuk kısımlarını Türkiye’de yeterli kalitede kauçuk bulunmaması nedeniyle İtalya’dan getirtiyoruz. Önümüzdeki yıla kauçuk ve plastik üretimini kendi imalathanemizde yapacağız. 500 metrekare olan üretim alanımız genişleyecek” dedi.

YUNANİSTAN VE İRAN’A İHRACAT

Şu an Yunanistan ve İran’a ihracat yaptıklarını kaydeden Çelikkaleli; “Süt sağım sistemlerinde ülkemizde piyasaya büyük ölçüde hakimiz. Şu an için yurt dışı olarak İran’a ve Yunanistan ve İran’a ürünlerimizi gönderiyoruz. Yakında ihracat kapasitemiz artacak. Bu konuyla ilgili yurt dışındaki büyük hayvancılık kurumlarından talepler alıyoruz. Yurtta ve dünyada tercih edilmemizin nedeni kendimizi dünyada, “Bu işi en iyi yapıyorum” diyen firmalarla test ediyoruz. Sonuç olarak bizim daha iyi olduğumuz ortaya çıkıyor” dedi.

Kriz ortamında büyümenin ancak fırsatları iyi kullanmak ve çalışmakla mümkün olduğunu belirten Çelikkaleli, “Biz bu dönemde düşük faiz politikasını çok iyi kullandık. Üretimimizi kalitemizle paralel olarak artırdık. Bunun yanında hükümetin tarım ve hayvancılıktaki desteklemelerinden iyi bir biçimde yararlandık. Önümüze koyduğumuz hedefleri teker teker gerçekleştirdik” şeklinde konuştu.

“ULUSLARARASI FUARLARI TAKİP EDİYORUZ”

Ödemiş’te kabuğunu kırmayı başarmanın önemine vurgu yapan Çelikkaleli, Ödemiş’in coğrafi yapısı ile çıkmaz bir sokağı andırdığını belirterek; “Bu nedenle tarım ve hayvancılıkta yeterli payı alamadığını düşünüyorum. Biz süt sağım sistemlerinde bugün bulunduğumuz noktaya gelebilmek için çok büyük çaba harcadık. Buradaki en önemli tanıtım aracı fuarlar. Herhangi bir destek almadan ulusal ve uluslararası boyuttaki hiçbir fuarı kaçırmadık. Şimdi önümüzdeki yıllarda uluslar arası fuarlara katılmak. Yurt dışına giden yol tanıtımdan geçiyor. Ödemiş, gerek tarım ve hayvancılıkta gerekse üretimde önemli bir potansiyele sahip. Bu konuda ilçemizi yönetenlere önemli işler düşüyor” derken, yörede tarım ve hayvancılıkta kullanılan ithal makine ve sistemlere merak olmasını da eleştirerek, bu durumun ülke ekonomisine ve üreticiye zarar verdiğini söyledi.

KRİZE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM ETTİ
KRİZE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM ETTİ
KRİZE RAĞMEN BÜYÜMEYE DEVAM ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 14:54:01
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 14:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?