19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Küçük Dilara Türkiye Karete şampiyonu

Aliağa Belediyespor Kulübü Karate Şubesi sporcularından Dilara Bozan (10) Bayanlar Türkiye Kata 1.'si olarak altın madalya aldı. 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği İlk Öğretim Okulları kategorisi Türkiye Karete şampiyonasında Türkiye 1.'si olan Dilara Bozan Aliağa Belediye Başkanı ve Aliağa Belediyespor Kulübü Onursal Başkanı Tansu Kaya'yı ziyaret etti. Başkan Tansu Kaya 1997 doğumlu ve 5 yıldır karete sporu ile uğraşan kulübün lisanslı sporcusu Bozan'ı cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. 2005-2006 yılları arasında M.E.B'nın düzenlediği Karete Şampiyonasında Türkiye 1.liği, yine aynı yıllar arasında Türkiye Karete Federasyonu'nun düzenlediği Karete şampiyonasında Türkiye 2.liği kazanan ve 5 yıllık karete sporu hayatı içerisinde 25'den fazla İl birinciliği bulunan küçük Dilara'nın hedefi ise Dünya Şampiyonluğu. Türkiye Karete Federasyonu tarafından 1,5 ay sonra yapılacak olan yarışmada 1. olup Milli takıma seçilmek istediğini de belirten Karşıyaka İmbat ilköğretim okulunda okuyan Bozan sporun dayanışma ve kaynaşmayı artırdığını söylüyor.Başkan Tansu Kaya'yı 1 yıldır kendisini çalıştıran hocası Mucip Uludağ ve annesi ile birlikte makamında ziyaret eden Bozan bir gün mutlaka Olimpiyat Şampiyonu olmak istediğini de sözlerine ekliyor. 'Spor hayatımızı düzene sokan en önemli araçlardan biridir.' Diyen Bozan " Karete sporu birlik, beraberlik ve dayanışmayı artıran çok heyecan verici bir spor. Gençlerimizin enerjilerini mutlaka hangi dalda olursa olsun spora aktarmalarını tavsiye ediyorum." diye konuşuyor. 

Türkiye 1'si olmasından dolayı Dilara'yı tebrik ettiğini ve başarılarının sürmesini temenni ettiğini söyleyen Başkan Kaya da daha yeni kurulmuş olmasına rağmen karete şubesinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirtti. Başkan Kaya şöyle konuştu, " Spor aktiviteleri özellikle gençlerimizin hem beden hem de ruhen gelişmeleri açısından çok önemli. Biz elimizden gelen ne varsa hepsini seferber ediyoruz ve etmeye de her zaman hazırız. Yeter ki gençlerimiz rağbet etsinler ve gelsinler. Dilara gibi göğsümüzü kabartan sporcularımızın çoğalması en büyük arzumuz. Kulüp olarak spor birimlerimizde yakaladığımız başarılar bir tesadüf değil, sistemli özenli ve istikrarlı çalışmaların sonucudur. Dilara'nın yolu açık. Umarım istediği tüm başarıları elde eder." dedi. Öte yandan Dilara Bozan Başkan Tansu Kaya için makamında küçük bir gösteride yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2007 Cuma 10:19:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?