5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kurbanların isimleri sokaklara verildi

SELEN VE ESRA HİÇ UNUTULMAYACAK

Geçtiğimiz nisan ayında Balçova'da seri katil Hamdi A. tarafından birer gün ara ile öldürülen 27 yaşındaki banka memuru Esra Yaşar ve 22 yaşındaki İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın isimler Balçova Belediye'si tarafından ilçedeki iki sokağa verildi.

Öldürülen iki genç kızın isimlerini yaşatma kararı alan Balçova belediye Meclisi konuyu mayıs meclisinde görüşmüş ve iki genç kızın iki ayrı sokağa isimlerinin verilmesi komisyonlara sevk edilmişti. Yapılan Balçova Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında komisyon raporu meclisin CHP'li ve AKP'li üyeleri tarafından kabul edildi. Karara göre Teleferik Mahallesi'ndeki K. Fazıl Sokak'a; banka çalışanı Esra Yaşar'ın, K. Mehmet Sokak'a ise İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğrencisi Ayşe Selen Ayla'nın isimlerinin verilmesi kararlaştırıldı. Olaydan sonra tüm ilçede büyük bir üzüntü yaşandığını ifade eden Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya; “Bu olaya kadar Balçova, suç oranları en düşük kentlerden birisi idi. Biz bu güne kadar daha çok doğal güzelliklerimizle, ilçede yaşayan vatandaşlarımızın eğitim düzeylerinin yüksekliği ile, havamızın temizliği ile ön plana çıkmıştık. İki ay önce birer gün arayla yaşadığımız bu üzücü olaylar bizim hiç istemediğimiz olaylardı. Hem bizim insan profilimize hem de ilçe sakinleri arasındaki dayanışmaya çok ters olaylardı. Biz bunu çok yadırgadık ve büyük üzüntü duyduk. Ama sonuçta iki genç kardeşimizi de kaybettik. Böyle bir önerge bize gelince ilgili komisyonlarımızın da eğilimi bu isimlerin bu sokaklara verilmesi yönünde oldu. Biz de bu iki genç kardeşimizin isimlerini ilçemizdeki sokaklarda yaşatmanın doğru olacağını düşündük. Böylece kederli ailelerinin de acılarının bir nebze olsun hafifleteceğini ümit ederek bu önergeleri kabul ettik. Acılı ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyor genç yaşta katledilen kardeşlerimize de Allahtan rahmet diliyorum” diye konuştu.

KATİL BODRUM'DA YAKALANMIŞTI

İzmir'in Balçova ilçesinde 24 Nisan Cumartesi gecesi banka çalışanı Esra Yaşar, ertesi gece üniversite öğrencisi Ayşe Selen Ayla, pazartesi gecesi de Konak ilçesi Fevzipaşa Bulvarı'nda ''Azra'' takma adını kullanan travesti Mustafa Has, tabancayla başlarından vurularak öldürülmüş, cep telefonları ve çantaları alınmıştı. Başta İzmir ve Balçova olmak üzere tüm Türkiye'de tedirginlik yaratan cinayetlerin zanlısı olduğu belirlenen Hamdi A., Bodrum'da olayda kullandığı suç aleti tabanca ile yakalanarak tutuklanmış savcılık, kendisi için üç ayrı müebbet ve 45 yıl ayrıca hapis cezası talep etmişti.

SELEN VE ESRA HİÇ UNUTULMAYACAK
SELEN VE ESRA HİÇ UNUTULMAYACAK
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 10:10:01
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 12:40:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?