26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kursiyerlerden el sanatları sergisi

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve Beceri Kursları'nı tamamlayan 4 bin 300 kursiyerin açtığı el sanatları sergisi, birbirinden ilginç tasarımlarla büyük ilgi topluyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yüzde 80'i kadınlardan oluşan 4 bin 300 öğrencisine verdiği “meslek edindirme ve beceri kursları”nı tamamlayarak, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onaylı başarı sertifikalarını verdi.

Kursa katılanlar, öğrendiklerini İzmir Fuar Alanı'nda açtıkları bir sergi ile tanıtıyorlar. Sergide yer alan tasarımlar izleyenlerde hayranlık uyandırırken, sanata yıllarını vermiş sanatçılara bile parmak ısırtıyor. Kültürpark Fuar Alanı 1 No'lu Hol'de yer alan sergi, 30 Haziran tarihine kadar açık kalacak.

Sergi kapsamında ayrıca bale gösterisi, cilt bakımı, çini, heykel ve ebru yapımı, gitar - bağlama dinletileri, salsa, bale ve zeybek gösterileri, yarışma ve defileler de yer alıyor. Sergiyi gezen İzmirliler, hem birbirinden güzel ve yaratıcı eserleri gezme imkanı bulurken, diğer yandan bu sanat dallarından birisini uygulama şansına da sahip oluyorlar.

Avrupa Birliği projesiyle Göztepe Rotary Kulübü ile yapılan bir protokol çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi'ne devrolunan sanayi tipi makineler, birbirinden ince ve naif dokumaların ortaya çıkmasına neden olurken, birbirinden ilginç hayat hikayelerine sahip olan kursiyerler azimleriyle alkışlanıyor.

Görme engelli bir oğlu olan ev hanımı Sultan İmer de bunlardan birisi. Ortaokul mezunu olan Sultan İmer, görme engelli oğlunun durumuna uygun bir dershane bulamadığı için önce kendisi ders çalışmış, sonra da öğrendiklerini oğluna aktararak üniversiteyi kazanmasını sağlamış. Sultan Hanım'ın oğlu şimdi Hacettepe Üniversitesi'nde İngilizce Öğretmenliği bölümünde okuyor. Hayatını oğluna adayan Sultan İmer, Meslek Edindirme Kursları'nda katıldığı seramik kursu sonunda görme engellilere hediye ettiği bir eser ortaya çıkardı. Görme engelliler alfabesi ile yazılan ve Sultan Hanım'ın duygularını anlatan eser, Sultan Hanım'ın yaşadıklarını bire bir anlatan bir mesaja sahip: “En büyük karanlık cehalettir”. Sultan İmer, azmi ve çabası ile hem kendisini hem de görme engelli oğlunu “aydınlık”ta yaşatmayı başarıyor. Çoğu ev hanımı olan kursiyerler, Büyükşehir Belediyesi'nin kendilerine yeni bir kapı açtığını belirterek, kendi ayaklarını üzerinde durmaya ve aile bütçelerine katkıda bulunmaya başladıklarını belirtiyorlar.

Şu anda Çiğli, Evka - 1, Buca, Çamdibi, Gültepe - Toros ve Egekent olmak üzere 6 kurs merkezinde, 81 branşta kurs açan Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde 3 yeni merkez daha açarak, kurs merkezi sayısını 9'a çıkaracak.
iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2007 Salı 12:14:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?