5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Kuş tutkunları başıboşluktan şikayetçi

GÜVERCİN TUTKUNLARI TEPECİK KUŞ PAZARINDA

İzmir'de, her hafta sonu Tepecik semtinde kurulan kuş pazarında güvercin tutkunları ilgi çekiyor. Tavuk, ördek, keklik, horoz, güvercin ve çok daha birçok çeşit kuşlar hayvanseverleri bir araya getiriyor. Her türlü kuşun bulunduğu pazarda özellikle tür çeşitliliği ile güvercinler dikkat çekiyor.

Ege Bölgesi'nin her ilinden güvercin tutkunlarının geldiği kuş pazarında güvercin çeşitliliği ziyaretçileri şaşırtıyor. Pazardaki güvercinlerin fiyatları 5 liradan başlayıp 3 bin liraya kadar çıkıyor. Tek amacı ticaret olmayan pazarda güvercin sevdalıları kuşlarını sergiliyor. Güvercin yetiştirmenin vazgeçilmez bir alışkanlık olduğunu belirten bir kuşçu, 35 yıldan fazladır bu pazarın kurulduğunu söyledi.

Pazardaki bir vatandaş, Türkiye'nin her yerinden çeşitli zamanlarda güvercin tutkunlarının geldiği pazardan güvercin yarışmalarında birçok şampiyon çıktığını belirtti. Tepecik güvercin pazarındaki güvercinciler bu arada belediyenin ilgisizliğinden sitem ettiler. Yıllardır bu pazarın kurulduğunu çeşitli illerden insanların geldiğini belirten pazardaki halk, pazardaki başıboşluktan şikayetçi oluyor. Hırsızlık olaylarının ve yer tartışmalarının yaşanmasından rahatsız olduklarını belirten vatandaşlar, özellikle kuşlarını sergiledikleri kiralık kafeslerin bakımsız olduğunu söyledi. Belediyenin bu pazara sahip çıkıp cüzi bir miktarla buradan gelirde elde edebileceğini belirten güvercin tutkunları, hem pazarda bir düzenin olacağını hem de dinlenmek ve zevk almak için yaptıkları bu aktiviteyi yaşarken gerilmekten kurtulacaklarını dile getirdiler.

Pazarda ticaret yapıp geçimini sağlayan esnaf olduğunu da söyleyen hayvanseverler, "Belediyenin buradaki kuş severlerle ilgilenme yükümlülüğü vardır. Biz buradan istekte bulunuyoruz. Lütfen belediye burada yaşanan sorunla ilgilensin" diyerek Konak ve İzmir büyükşehir belediyesine seslendiler.

GÜVERCİN TUTKUNLARI TEPECİK KUŞ PAZARINDA
İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 14:42:03
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 14:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?