5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Lahmacunu da dondurdular!

TÜRKİYE'DE İLK DONDURULMUŞ LAHMACUN

79. İzmir Enternasyonal Fuarı'nda gıda alanında Türkiye'de ilk kez yapılan dondurulmuş lahmacun görenlerin ilgisi ile karşılaşıyor.

Sanpa Gıda Sanayi sahibi Abdülkadir Erbalcı ürünün besin değerinin kaybolmadan dondurularak satışa sunulması ile Türkile'de ilk kez dondurulmuş lahmacun yaptıklarını dile getirdi.

Eksi 45 derecede şoklayarak besin değerini koruduklarını ifade eden Sanpa Gıda Sanayi sahibi Abdülkadir Erbalcı; "Ürünler eksi 18 derecede muhafaza edilip satışa sunuluyor. Ayrıca Antep usulü dondurulmuş lahmacunumuz büyük ilgi görüyor. Ayrıca Antep usulü Türkiye'de ilk yapılan dondurulmuş yuvalama herkesin yoğun ilgisi ile karşılaşıyor. Tamamen hijyenik ve sağlıklı ortamlarda üretilen bu ürünler besin değeri kaybolmadan 1 - 2 yıl muhafaza ediliyor. Dondurulmuş gıda Türkiye'de çok büyük ilgi görüyor.

Sadece ısıtılıp ya da kızartılıp yemeğe hazır hale geliyor. Biz geleneksel lahmacunumuzu hiç lezzetinden ödün vermeden dondurduk. Oldukça lezzetli ve besin değeri kaybolmamış bir üründür. Nasıl kurutulup ya da turşu yapılıp ürün saklanıyorsa bizde dondurarak daha sağlıklı bir muhafaza kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 13:56:05
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 14:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?