5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Lastikçiler de okullu oldu

OKULLU OLAN LASTİKÇİLER USTALIK VE KALFALIK BELGELERİNİ ALDI

Otomotiv Lastik Satıcıları ve Servisçileri Derneği (LASED) üyeleri, ustalık ve kalfalık belgelerini törenle aldı.

2003 yılında kurulan LASED'in yaklaşık 200 üyesi, bu akşam Hilton Oteli'nde düzenlenen ustalık ve kalfalık ödül töreninde biraraya geldi. Törene İzmir Ticaret Odası (İZTO)Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sadettin Dumlu ve İzmir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şuayip Kurt ile sektör temsilcileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan LASED Yönetim Kurulu Başkanı Karataş, dernek olarak amaçlarının ticaret hayatında sadece para

kazanmak olmadığını ve üyelerle sık sık biraraya gelerek sektörün sıkıntıları hakkında fikir yürüttüklerini dile getirdi. Karataş, "Dernek olarak şehir içi ve şehir dışı fuarlara katılarak varlığımızı hep hissettirdik ve hissettireceğiz. Özellikle Lastik Dişdibi konusunda bilgilendirme kampanyaları başlatarak, emniyetle iş birliği içerisinde toplam 2 bin 642 araç denetlemesini gerçekleştirdik. Ve denetimler sırasında da çoğu araçlardaki lastiklerin ömrünü tamamlamış olduğunu, hatta bazılarında ise hurdalık haline bile geldiğine şahit olduk. Daha sonra ise istedik ki lastikçiler de okullu olsunlar. Bunun için Ankara temaslarımızı sürdürdük ve mesleğimizi mesleki eğitim kapsamına almayı başardık. Çünkü biz Türkiye'de lastik sanayicilerini biraraya getiren tek derneğiz. İsteriz ki derneğimiz Türkiye'nin her noktasında faaliyet içerisinde olsun. Bizler kuruluşumuzdan bu yana arzu ettiklerimizin başarısını şimdi bu törenle yaşıyoruz" dedi.

İzmir Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Şuayip Kurt ise, merkez olarak 10 bin öğrenciye sahip olduklarını ve benzersiz bir merkez olduklarını vurguladı. Kurt, "İzmir Mesleki Eğitim Merkezi 2008-2009 yılı eğitim ve öğretim hayatında Türkiye birincisi oldu. Mesleki eğitime önem vermiş LASED'in mesleklerinin eğitim kapsamına alınması konusunda sıkıntılı süreçler atlattık. Ancak başarıyı bugün burada görmek beni ayrıca onurlandırdı" şeklinde konuştu.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, "20 yıldan fazla bir süreye sahip olan bu sektöre İzmir Ticaret Odası olarak çok küçük katkılarımız oldu. Sektör olarak sizler 7 yıl boyunca iradenizle verdiğiniz mücadelenin başarı göstergesi bu törendir" dedi.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. LASED Başkanı Mustafa Karataş, meslek hayatının 30. yıldönümü dolayısıyla takdim edilen onur belgesini İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile İZTO Meclis Başkanı Necip Kalkan'ın elinden aldı. Gecede ayrıca dernek üyeleri, ilk kez meslekte 20'inci, 30'uncu ve 40'ıncı yıllarında kendilerine takdim edilen onur belgelerini aldılar.

OKULLU OLAN LASTİKÇİLER USTALIK VE KALFALIK BELGELERİNİ ALDI
OKULLU OLAN LASTİKÇİLER USTALIK VE KALFALIK BELGELERİNİ ALDI
OKULLU OLAN LASTİKÇİLER USTALIK VE KALFALIK BELGELERİNİ ALDI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2010 Pazar 00:02:03
Güncelleme :21 Şubat 2010 Pazar 10:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?