19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Logar kapakları artık daha güvenli

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON A.Ş., uyguladığı yeni bir sistem ve aldığı yeni bir araç ile logar kapaklarının oluşturduğu olumsuzluklara çözüm getirdi.

Kent içindeki yollarda trafik konforunu etkileyen en büyük etkenlerden olan logar kapakları, yeni araç ve sistem sayesinde yenilenmeye ve yol kotuna uygun olmayanlar da uygun hale getirilmeye başlandı. İzmir'e ilk defa kazandırılan yeni araç ve sistem ile yapım aşamasında hem zamandan tasarruf ediliyor, hem de trafik yükü ağır olan yol, cadde ve bulvarlardaki işlemler kısa sürede tamamlanarak trafiğin aksamasına meydan verilmemiş oluyor. İZBETON'un filosuna kattığı yeni araç, ilk önce baca kesme aparatı ile yoldaki yıpranmış baca kapağını kesiyor. Bu işlem sadece 5 dakika sürüyor. Daha sonra kesilen eski logar kapakları yerinden çıkarılıyor.

Temizlik işleminin ardından yol kotuna uygunluk için ölçüm yapılıyor. Adından da İZBETON'un kendi ürettiği yeni baca kapakları aynı yere yerleştiriliyor. Yerleştirilen baca kapağının çevresine ise 20 dakikada sertleşen özel bir harç dökülüyor. Yol kotuna göre ayarlanan logarlar yenilenmiş haliyle hizmet vermeye başlıyor. Uygulanan ileri teknoloji sayesinde yollarda yapılan bu çalışma kısa sürede tamamlanıyor ve trafikte aksama yaşanmıyor. Logar kapaklarının değiştirilmesi işlemi ilk etapta Güzelbahçe Mithatpaşa Caddesi Seferihisar Kavşağı'ndan Narlıdere Şehitlik Kavşağı'na kadar olan güzergahta gerçekleştirildi. Bu bölgede toplam 236 logar kapağı yenilendi. Ekipler daha sonra Kamil Tunca Bulvarı'ndaki logar kapaktlarını yenileme çalışmalarına başladı. Bu bölgede toplam 210 baca kapağı yenilendi. Burada işlerini tamamlayan ekip daha sonra Kemalpaşa Caddesi'nde çalışmalara başladı. İzmir'in diğer cadde ve sokaklarındaki yıpranmış-bozulmuş tüm logarlar yeni sistemle etap etap yenilenecek.
iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2007 Pazartesi 11:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?