19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Loto milyonerine aşk tuzağı

Sayısal Loto'nun 516. haftasının toplam 5 milyon 481 bin 832 YTL'lik büyük ikramiyesinin İzmirli iki talihlisinden 24 yaşındaki M.S. ve yanında çalışan arkadaşı S.Ş., birlikte olmak için gittikleri Hatay semtindeki bir evde, biri kadın 4 kişi tarafından rehin alındı. 

Zanlılardan M.A., milyoner işadamı M.S. ile birlikte banka şubesinden 120 bin YTL'yi almak isterken yakalandı. Yakalanan zanlı M.A.'nın verdiği bilgiler sonrası iki zanlı daha sonra ekipler tarafından yakalanarak, gözaltına alındı. Polis şimdi M.S. ile yanında çalışan arkadaşını tuzağa düşüren hayat kadınını arıyor. 

Rehin alınma olayı önceki gün meydana geldi. Sayısal Loto'nun 30 Eylül 2006 tarihli çekilişinde yaklaşık 2.8 milyon YTL kazandığı ileri sürülen M.S.'nin, ağabeyi A.S. ile birlikte MTK Sitesi'nde bir tekstil baskı fabrikası kurdu. Burada baskı işi yaptığı öğrenilen M.S., geçtiğimiz gün arkadaşı S.Ş.'le ile birlikte eğlenmek için bir bayanın Hatay semtinde bulunan evine gitti. 

Loto milyoneri M.S. ve arkadaşı S.Ş. eve girdikten bir süre sonra eve E.A. (21), M.A. (24) ve M.D. (24) adlı şahıslar geldi. Eve gelen E.A., M.A. ve M.D. kimliği belirsiz bayanın kendi dostları olduğunu söyleyerek, M.S. ve S.Ş.'nin üstüne yürüyüp darp etti.

 Hayat kadını olduğu belirlenen ancak kimliği tespit edilemeyen bayanın, kendi dostları olduğunu ve konunun namus meselesine döndüğünü söyleyen zanlılar, loto milyonerini ve yanında çalışan arkadaşını ölümle tehdit etti. Zanlılar, milyoner M.S.'den kendilerine 120 bin YTL vermesini aksi halde kendisini ve arkadaşını öldüreceklerini söyledi. İşadamı M.S. ve arkadaşı S.Ş. o gece evde rehin tutuldu. Bu sırada M.S.'nin abisi A.S kardeşini telefonla arayıp nerede olduğunu sordu. Kardeşi M.S.'nın çelişkili ve donuk konuşmalarından şüphelenen ağabey Altan Süner durumu hemen polise bildirdi.
 
Ertesi sabah zanlılardan M.A. ile işadamı Süner birlikte para çekmek için Altındağ'da bulunan bir bankaya doğru hareket etti. İşadamı ve yanındaki zanlı birlikte bankaya gitti. Banka görevlileri, işadamının hesabından bir anda 120 bin YTL çekmek istemesi üzerine durumdan şüphelendi ve ikiliyi oyalamaya başladı. Hemen ağabey A.S.'ye haber verildi. Bu arada polis ekipleri de bankanın etrafında tedbir alarak beklemeye başladı. Polis, bir süre sonra operasyon için düğmeye basarak bankaya girdi. Burada işadamı M.S. kurtarılırken, zanlılardan M.A. burada gözaltına alındı.
 
Gasp Bürosu ekipleri zanlıların elindeki S.Ş.'yi kurtarmak için operasyonu genişletti. S.Ş. isimli çalışanı ellerinde rehin olarak tutan iki zanlı 35 S 0603 plakalı otomobille evden ayrıldıkları tespit edildi. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı motosikletli Yunus Timleri'nden oluşan 15 ekip, aldıkları plaka doğrultusunda araştırmalarını yoğunlaştırdı. Zanlıların ve bir rehinenin içinde bulunduğu otomobil Buca ilçesi Köstence Köprüsü yakınlarında durduruldu. Zanlılardan E.A. ve M.D. ile, rehine S.Ş. otomobilden indirilerek gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne getirilen 3 zanlının ifadeleri alınıyor. Olayla ilgili soruşturma sürerken, M.S. ve yanında çalışan S.Ş.'nin evine gittiği ve kendilerine tuzak kuran bayanın yakalanması için çalışmalar sürdüğü belirtildi. Öte yandan yakalanan 3 erkek zanlının ise cep telefonu işi ile uğraştığı belirtildi.
İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2007 Çarşamba 05:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?