5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Mağdur işçilerden AKP’ye ziyaret

BUCA’DA İŞTEN ÇIKARTILAN İŞÇİLER AK PARTİ’Yİ ZİYARET ETTİ

Buca Belediyesi bünyesinde çalışırken yılbaşında işlerine son verilen 132 mağdur işçiyi temsil eden 10 işçi, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’ı ziyaret etti. 4’ü engelli olan 10 işçinin ziyaretinde duygusal anlar yaşandı.

Yeni yıla işsiz girenlerin içinde 11 kişinin ‘engelli’ kadrosuyla çalıştığına dikkat çeken işçiler, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’a yaşadıkları mağduriyeti anlatarak yardım istedi. Ziyarete gelen işçiler arasında yer alan 4 engelli adına konuşan 37 yaşındaki Tarık Evcimen; “Aramızda sara hastası olan var; duyma engelli, zihinsel engelli arkadaşlarımız var. Yılbaşında kapı önüne konduk. Engelli olduğumuz için şimdi bize kimse iş vermiyor. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Evimizin hiçbir ihtiyacını karşılayamıyoruz. Her birimizin çocuğu eğitim görüyor. Çocuklarım işten çıkarıldığımı bildiği için artık harçlık istemiyor. Ben babayım. Evladımı buruk gözlerle okula yollamak ister miyim? CHP’nin yaptığı bu adaletsizliği hak etmedik. Hani CHP olarak işçi dostu partiydiniz? Dostluğunuz işten atmak mı?” şeklinde konuştu.

İşçileri büyük bir dikkatle dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise yapılanı “vicdansızlık” olarak değerlendirerek; “İşçileri her platformda kullanan, siyasi propagandalarına alet eden CHP; kendi belediyelerinde işten çıkarılan işçileri görmezden gelerek gerçek zihniyetini ortaya koyuyor. AK Parti olarak bizim için her zaman önemli olan işçi kardeşlerimizin ekmek mücadelesidir. Sizlerin ekmek parası kazanmanızdır. Karşıyaka Belediyesi ile başlayan son olarak Buca Belediyesi ile devam eden CHP’nin işten çıkarmalarını kınıyoruz. Yaklaşık 10 gün önce Buca Belediyesi’ne ve Büyükşehir Belediyesi’ne ekmeklerinden olan işçilerimize el uzatmaları, işlerini iade etmeleri yönünde çağrıda bulunmuştuk. Görüyoruz ki işçilerimiz kaderlerine terk edilmiş durumda. Maalesef işten çıkarılan işçilerimizden 11’inin engelli vatandaşımız olduğunu öğrendik. Üzüntümüz daha da katlandı. Emek ve emekçinin yanında durmak bu mudur?” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2010 Cumartesi 11:29:04
Güncelleme :16 Ocak 2010 Cumartesi 12:38:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?