5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Mahalleli tren yolunu kapattı

MAHALLELİ TREN YOLUNU KAPATTI

İzmir'in Çiğli ilçesinde ikamet eden Mustafa Yıldırım (38), iki yaşındaki oğlu Muhammed ile bayramlık pantolonunu almak üzere terziye giderken hemzemin geçitte otomobiline yolcu treninin çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yıldırım'ın hayatını kaybettiği tren kazasından sonra Balatçık semtinde yaşayan vatandaşlar duruma isyan etti. Söz konusu yerde sürekli kazaların yaşandığını savunan çevre sakinleri, tren ve araç trafiğine açık olan hemzemin geçidi trafiğe kapatarak eylem yaptı.

Vatandaşlar geçidi yarım saat kapatırken, seyir halindeki trenler eylem son bulana kadar istasyonda bekledi. Balatçık semtini Çiğli'ye bağlayan hemzeminde 3 aydan beri tantanların çalışmadığını iddia eden vatandaşlar yetkilileri göreve davet etti. Can güvenliklerinin olmadığını dile getiren çevre sakinleri, okulların açılmasından sonra çok daha büyük olayların yaşanacağı söyledi. 'Aziz Buraya' diyerek alkış yapan vatandaşlar kazadan sorumlu tuttukları İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne çağrıda bulundu. Çiğli

Emniyet Müdürlüğü'nün çabaları sonucu sakinleşen vatandaşlar sessizce eylemi sonlandırarak dağıldı ve tren seferleri devam etti.

MAHALLELİ TREN YOLUNU KAPATTI
MAHALLELİ TREN YOLUNU KAPATTI
MAHALLELİ TREN YOLUNU KAPATTI
İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2010 Çarşamba 17:00:02
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 17:23:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?