5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Mahalleye su verdi kendisi susuz kaldı

İZSU'YA YER BAĞIŞLADI KENDİSİ SUSUZ KALDI

İzmir'in Torbalı ilçesine bağlı Karakuyu Mahallesi'nin su ihtiyacını karşılaması için 16 yıl önce yer bağışlayan Fadime Gültekin isimli yaşlı kadın şimdilerde susuz kaldı. Karakuyu Belediyesi yaşlı kadın ile kullandığı su parasını almama karşılığında anlaşırken, İZSU sözlü anlaşmayı hiçe saydı. 80 yaşındaki Fadime Gültekin de su ihtiyacını camiden karşılamaya başladı.

1996 yılında Torbalı'da su pompası ihtiyacı doğması nedeniyle Fadime Gültekin arazisine bir daha su bedeli ödememek kaydıyla sondaj çakılmasına izin verdi. Yıllar sonra Büyükşehir Kanunu neticesinde Karakuyu'nun su işleri İZSU'ya devredilince Fadime Gültekin'in arazisine bu kez İZSU tarafından bir adet daha su pompası çakıldı. Arazisine iki adet pompa çaktırıp İZSU'ya hibe eden 80 yaşındaki Fadime Gültekin'in bin TL üzerinde gelen su faturası nedeniyle evindeki su sayacı söküldü. Yaklaşık 1 haftadır evinde su akmayan yaşlı kadın, kendisine verilen sözün tutulmaması nedeniyle isyan etti. 16 yıl karşılıksız hibe olarak İZSU'nun tarlasındaki pompadan su kullandığına dikkati çeken Fadime Gültekin, tüm borçlarının silinmesini veya İZSU'nun 16 yıl boyunca kullandığı suyun bedelini ödemesini istedi.

CAMİ AVLUSUNDAN SU İHTİYACINI KARŞILIYOR

İZSU'nun suyunu kesmesine anlam veremediğini dile getiren Fadime Gültekin, şöyle konuştu:

"Tarlama sondaj çakılmasına izin verdiğim için evimde kullandığım suyun bedelini benden talep etmeyeceklerini söylemişlerdi. Ben 16 yıldır hiç sesimi çıkarmadım, verilen sözün tutulmasını istiyorum. Eğer ısrarla bu parayı talep ediyorlarsa, bin 200 TL'lik su faturasını öderim. Karşılığında da 16 yıllık su alacağımı isterim. Ya da borçlarımı silerler ve bir daha su parası istemezlerse ben de karşılığında arazime bir pompa daha çakılmasına izin veririm."

Evinde bir haftadır suyu bulunmayan 80 yaşındaki kadın su ihtiyacını 100 metre ileride bulunan caminin avlusundan karşıladığını söyledi. Verilen sözün tutulmasını isteyen Fadime Gültekin, kendisine yapılan haksızlığın giderilmesini istediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "16 yıl tarlamdaki pompadan yararlandılar. Yetmedi bir tane de sonradan pompa çaktılar. Ancak üç ay önce suyumu kestiler, muhtarımız devreye girdi ve suyu tekrar açtılar. Ancak yine aynı şeyi yapıyorlar, benim hiç düşünmeden

hibe ettiğim pompayı ve arazimi kullanmalarının karşılığı bu mu olacak? Eğer bana su faturası gönderilseydi şimdiye kadar öder bu kadar borçlanmazdım. Pompalar yüzünden arazimdeki üzüm bağından bile verim alamaz oldum. Yazıklar olsun."

SÖZLERİNDE DURSUNLAR

Karakuyu Mahallesi Muhtarı Vedat Buruncuk ise İZSU'nun uyguladığı politikanın yanlış olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Fadime teyzenin tarlasından yıllardır su kullanıyorlar. Ortada verilmiş bir söz var. 1996 yılında muhtar olan babam Abdurrahman Buruncuk ve azalarının da konuyla ilgili bilgileri var. Onlar da şahittir. Bu yaşlı kadını mağdur etmekle ne kazanacaklar. Tarlasından tonlarca su kullanıyorlar. Ayda 10 liralık su kullanan bu kadından ne istiyorlar? 3 ay önce suyunu kestiler, İZSU'ya gittim müdürle bile görüşemedim. Sözlerinde durmaları en doğrusu olur."

İHA
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2010 Çarşamba 18:29:05
Güncelleme :14 Nisan 2010 Çarşamba 20:12:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?