5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Mehmet'in çığlığını devlet duydu

İZMİR'de, doğduktan 1.5 ay sonra yapılan karma aşıyla zihin ve beden sağlığını kaybeden, zorlu geçen tedavisi sırasında 350 kilogram ağırlığa ulaşan 25 yaşındaki Muhammet Yavaşça'yı görenler, şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Dev cüssesiyle hasta anne ve babasının da artık bakımında pes ettiği ‘Mami’ lakaplı Muhammet Yavaşça'ya, devlet sahip çıkarken, Ankara'daki Saray Bakımevi'ne gönderilmesine karar verildi.

‘Mami’ lakaplı Muhammet Yavaşça, işçi Hüseyin ve Hediye Yavaşça'nın son çocuğu olarak dünyaya geldi. Yedi kardeşten en küçüğü olan Muhammet'e, 1.5 ay sonra karma aşı yaptırıldı, kısa süre sonra da havale geçirip beden ve zihin sağlığını kaybetti. Muhammet, anne ve babasının, gitmedik hastane, başvurmadık doktor bırakmamasına rağmen eski sağlığına kavuşamadı ve bugün 25 yaşına geldiğinde, iddiaya göre, ilaçların etkisiyle 350 kilogram ağırlığa ulaştı. Muhammet'e son olarak, ‘ağır metal rentar gerilik’ teşhisi konuldu.

Boğaziçi Semti'nde yaşayan Muhammet'in bakımı giderek zorlaşınca ablası Melahat Çabuk Sosyal Hizmetler ve İl Sağlık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunup yardım istedi. Beklenen cevap kısa sürede olumlu gelirken, Muhammet'in, hem tedavisi, hem de bakımının yapılması için Ankara'daki Saray Bakımevi'ne gönderilmesine karar verildi. Aile, pazartesi günkü yolculuk için hazırlıklara başlarken, abla Melahat Çabuk, “Annem ve babam hasta olduğu için onların da gücü tükendi artık. Geceleri uyuyamadığı, derdini anlatamadığı, yürümekte zorluk çektiği için devletten yardım istedik ve sesimiz duyuldu. Artık inşallah kardeşim, daha iyi şartlarda bakılacak ve belkide eski sağlığına kavuşabilecek” diye konuştu.

AYRILMAK ZOR

Oğlunun aşırı bir iştahı olmadığını belirten baba Hüseyin Yavaşça ise, “Yıllardır gözümüzün önünde oğlum acı çekiyor. Cüssesi nedeniyle evin içinde uyumuyor. Bahçede yatıyor. Çok soğuk günlerde komşuların da yardımıyla 10-15 kişi zar zor içeri alabiliyoruz. Hayatın hiçbir şeyini göremedi. Ondan ayrılmak çok zor ama yine de herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Konuşamayan Muhammet Yavaşça'nın, pazartesi günkü yolculuğu öncesi, İzmir Valisi Cahit Kıraç tarafından ziyaret edilip uğurlanacağı öğrenildi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2010 Cumartesi 17:15:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?