5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Melisa'nın nefesini çaldılar!

HIRSIZLAR ALTI YAŞINDAKİ MELİSA'YI OKSİJENSİZ BIRAKTI

İzmir'de, oksijen desteği ile hayatta kalma savaşı veren minik Melisa'nın evine giren hırsızlar nefes almasını sağlayan oksijen konsantratörü ve oksimetresini çaldı.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde diyaliz makinesine bağlı yaşayan böbrek hastası, malulen emekli 31 yaşındaki Şaban Şanlı, yılbaşını kutlamak için ev hanımı eşi Deniz Şanlı ve geçen yıl trenin çarptığı araçta yaralanınca yatağa bağımlı halde yaşayan felçli kızı Melisa'yı da alıp akrabalarının yanına gitti. Gece geç saatlere kadar burada kalan Şanlı Ailesi, Muhittin Erener Semti'ndeki evlerine döndüklerinde evlerinin soyulduğunu gördüler. Evin penceresinin zorlanıp içeri girildiğini farkeden Şaban Şanlı,

hemen olayı polise haber verdi. İhbar üzerine gelen polisler tarafından yapılan incelemede, Şanlı'nın, nefes darlığı nedeniyle tedavisinde kullanılan, maddi durumları iyi olmadığı için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kendilerine zimmetlenen oksijen konsantratörü, oksimetre ve bir uydu alıcısının çalındığı belirlendi. Yatağa bağımlı yaşayan ve nefes alması için oksijen konsantratörü ve oksimetreye ihtiyaç duyan Melisa'nın oksijen konsantratörü ve oksimetresinin çalınması Şanlı çiftini derinden üzdü.

Geçen yıl İzmir'in Tire ilçesinde içinde bulunduğu araca tren çarpması sonucu felçli kalan ve yatağa bağımlı oksijen makinasıyla yaşama mücadelesi veren altı yaşındaki Melisa Şanlı, çalınan aletler nedeniyle zor nefes alıyor.

Hırsızlara seslenen diyaliz hastası baba Şaban Şanlı, kızlarının nefes almasına yarayan aletlerin hırsızların hiçbir işine yaramayacağını söyledi. Devlet tarafından kendilerine zimmetlenen aletlerin değerinin 5 bin TL olduğunu belirten diyaliz hastası Şaban Şanlı, şöyle konuştu: "Ben zor geçinen bir kişiyim. Bu nedenle devlet bize bu aletleri kullanmamız için verdi. Bana zimmetledi. Şimdi bu aletler çalındı. Kızımın nefes sorunu var. Zor durumdayız. Ayrıca, bu aletlerin parasını benden alırlar. Bunu

ödeyecek durumum zaten yok. Hırsızlara sesleniyorum, benim istediğim kızımın oksijen makinası. Başka bir şey istemiyorum."

Şaban Şanlı, kendi rahatsızlığı nedeniyle çalışamadığını, ailece çeşitli zorluklar yaşadıklarını, bu olayla ayrı bir acı daha yaşadıklarını, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi.

Yaşadığı hırsızlık şokunu üzerinden atamayan anne Deniz Şanlı da, akraba ziyaretine gittikleri Tire İlçesinde bindikleri otomobile trenin çarptığını, kendisinin yara almadan kurtulduğunu, kızının ise beyin felci olduğunu söyledi. Melisa'nın bir yıl boyunca hastanede tedavi gördüğünü, bu dönemde kendilerinin sağlayamadığı oksijen konsantratörünü İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün zimmetleyerek verdiğini anlatan Deniz Şanlı, mağdur olduklarını dile getirdi.

HIRSIZLAR ALTI YAŞINDAKİ MELİSA'YI OKSİJENSİZ BIRAKTI
HIRSIZLAR ALTI YAŞINDAKİ MELİSA'YI OKSİJENSİZ BIRAKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2010 Pazar 17:22:00
Güncelleme :4 Ocak 2010 Pazartesi 09:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?