5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Memurun sesi Türkiye'ye ulaştı

MEMURUN SESİ İZMİR'DEN TÜRKİYE'YE ULAŞTI

Kamu-Sen'e bağlı 7 sendikanın genel başkanları ve üyeleri, İzmir'de bir araya gelerek toplu iş sözleşmesi ve sendikal hakları için hükümete seslendi. Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, toplu iş sözleşmesi ile grevin memurun yasal hakkı olduğunu belirterek bunun 4688 sayılı kanun kapsamı içinde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Sendika üyesi yaklaşık 600 kişi, Basmane Garı önünde toplanarak Konak Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. "Memurdan çaldılar, hırsızlara verdiler", "İki yüzlü siyaset istemiyoruz" sloganları atan sendika üyeleri, Konak Meydanı'nda toplandı. Türk İmar-Sen, Türk Kültür-Sen, Türk Yerel-Sen, Türk Eğitim-Sen, Türk Ulaşım-Sen, Diyanet Vakfı- Sen de buluşmaya destek verdi. Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, yaptığı konuşmada, yıllardır hiçbir sivil toplum kuruluşunun başaramadığını yaparak 25 Kasım

günü yapılan eylemle grev haklarının var olduğunu ortaya koyduklarını söyledi. Sendika Başkanı Akyıldız, "Artık herkes memurun toplu iş sözleşme haklarını kabul etmiştir. Ancak yıllardır hükümet bu gerçeği anlamamaktadır. Hükümetin bu tutumu, hukukun üstünlüğüne aykırıdır. Bizler memur sendikacılığını 1959 yılından itibaren ilan ettik. Türkiye 'de Kamu-Sen 25 Kasım tarihinde yapılan eylemle tüm şüpheleri ortadan kaldırmıştır. Kamu-Sen bu ülkede bir çağı kapatmış, yeni bir çağ başlatmıştır. Kanunla grev

yapan işçiye iş güvencesi sağlamak zorundadırlar. Ancak masa başında iş birliği yapan konfederasyonun hükümetle ortak olması affedilebilir bir olay değildir. Hükümetin memur ve işçinin birleşim talebini ayakta alkışlayan konfederasyonu Türkiye Kamu-Sen olarak susturmasını biliriz" diye konuştu. Akyıldız, toplu iş sözleşmesi ile grevin memurun yasal hakkı olduğunu belirterek bunun 4688 sayılı kanun kapsamı içinde düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akkyıldız, iktidarı hedef alan konuşmasını, "Memur varsa iş güvencesi de vardır ve sendika varsa toplu iş sözleşme hakkı da olmalıdır" diyen Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Haklarımız soyutlanamaz. Bu dönemde iş güvencesi, hayati bir önem taşımaktadır. Hükümetin bu tutumu güvencesiz bir iktidarın zihniyetinin göstergesidir. İnançlı ve kararlı olduğumuz sürece mücadelemizde başarılı olacağız. Zafer çok yakındır" şeklinde sonlandırdı.

MEMURUN SESİ İZMİR'DEN TÜRKİYE'YE ULAŞTI
MEMURUN SESİ İZMİR'DEN TÜRKİYE'YE ULAŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 18:35:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 18:38:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?