5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Mesut Yılmaz suskunluğunu bozdu

MESUT YILMAZ SUSKUNLUĞUNU İZMİR'DE BOZDU

Eski Başbakanlardan Demokrat Parti (DP) Rize Milletvekili Mesut Yılmaz, bugüne kadar Türkiye'de birçok olaya şahit olduğunu ancak yürütme ile yargının birbirine girdiğine ilk defa şahit olduğunu belirterek, "Krizler oluşmasaydı ülkenin çok farklı bir yere sahip olması içten değildi" dedi.

Mesut Yılmaz, Ege Bölgesi ve İzmir'de faaliyet gösteren Karadeniz hemşehri derneklerinin oluşturduğu Ege Karadeniz Dernekleri Konfederasyonu'nun davetlisi olarak geldiği İzmir'de "Türkiye'nin Bugünü ve Yarını" konulu bir konferans verdi. Konferansa, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, eski Bakanlardan Yılmaz Karakoyunlu ile Işılay Saygın, eski Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut, Karadeniz Dernekleri Federasyonu Başkanı Aydın Özyar, Rizeli iş adamı Abdurrahim Albayrak ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Yaklaşık iki yıldır hiçbir gazete ve televizyon kuruluşuna özel röportaj vermediğini belirten Yılmaz, suskunluğunu İzmir'de bozduğunu söyledi. Konuşmasına Atatürk'ün dünyada eşsiz bir halk kahramanı olduğunu belirterek başlayan Yılmaz, Egeliler ile Karadenizlilerin birçok ortak noktasının olduğunu ifade ederek, her iki bölgenin halklarının en belirgin özelliklerinin demokrasiye bağlılığı, bölücülüğe karşı duruşu ve yenilikçi yapısı olduğunu kaydetti.

"YÜRÜTME İLE YARGININ BİRBİRİNE GİRDİĞİNE İLK KEZ ŞAHİT OLDUM"

Bugüne kadar Türkiye'de birçok olaya şahit olduğunu, fakat bugün ülkenin içinde bulunduğu durumu bir türlü anlayamadığını dile getiren Yılmaz, "Türkiye'de askeri darbeler dahil birçok olaya şahit oldum fakat yürütme ile yargının birbirine girdiğine ilk defa şahit oldum. İki gündür yaşanan bu olayları 30 yıllık siyasi tecrübemle anlayamıyorum" dedi.

Yaşanan siyasi krizlerden dolayı Türkiye'nin yol alamadığını belirten Yılmaz, "Krizler oluşmasaydı ülke çok farklı bir yere sahip olması içten değildi" diye konuştu.

Türkiye'nin Avrupalılar gibi demokrasi için herhangi bir mücadele vermediğini söyleyen Yılmaz, "Demokrasi ülkemize hazır geldi. Ülkede 60-65 yıldır demokrasi yaşanıyor, gerçek anlamıyla bir demokrasi için askerlerin oluşturduğu anayasadan kurtulup sivil anayasayı oluşturmak gerekiyor" şeklinde konuştu.

İktidarın başlattığı demokratik açılımı da eleştiren Mesut Yılmaz, 1991 yılında kendisinin Dışişleri Bakanı olduğu Yıldırım Akbulut hükümetinde bunu başarıyla yaptıklarını savunarak, "O dönem yapılan anayasa değişiklikleriyle şu anda hizmette olan TRT 6'nın temellerini kaldırdığımız Kürtçe konuşma yasağıyla attık. Sol örgütlere propaganda özgürlüğü getirildi ve din serbestliği sağlandı. İktidar ise hazırladığı demokratik açılım paketinin içini doldurmadan halka sunmaya kalktı. Paketin isminin iki hafta

içinde üç kez isim değiştirdiği, bunun ne kadar hazırlıksız bir iş olduğunun göstergesidir. Açılımdan sonra ülke daha kötü duruma gelmiştir" dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği isteğini sürdürmesi gerektiğini belirten Yılmaz, hiçbir zaman vazgeçmemesi gerektiğini ve boyun eğmeden müzakerelere devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karadenizliler adına Mesut Yılmaz'a bir plaket verdi.

MESUT YILMAZ SUSKUNLUĞUNU İZMİR'DE BOZDU
MESUT YILMAZ SUSKUNLUĞUNU İZMİR'DE BOZDU
MESUT YILMAZ SUSKUNLUĞUNU İZMİR'DE BOZDU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2010 Cumartesi 19:21:03
Güncelleme :20 Şubat 2010 Cumartesi 21:58:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?