5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Metro işçisine kürtçe ağıt

METRO İŞÇİSİ KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI

İzmir'de metro inşaatının havalandırılmasını sağlayan kompresör kazanının patlaması sonucu hayatını kaybeden Ahmet Ertekin, Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenazeye, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya da katıldı. Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlanan metro işçisi Ahmet Ertekin'in annesi Bedia Ertekin'in ayakta durmakta güçlük çektiği gözlendi. Baba Mehmet Selim Ertekin metanetini korurken, yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. Ahmet Ertekin'in dayısının ve basın mensuplarının soruları üzerine Başkan Kocaoğlu, "Acımız büyüktür. Ölen arkadaşlarımıza

Allah'tan rahmet, yakınlarına da Allah'tan sabır diliyorum" dedi. Taşeron firmaya ilişkin hukuki sürecin ne zaman başlayacağını bilemediğini ifade eden Kocaoğlu, "Yaşanan olay üzücüdür. Elimize olay ile ilgili henüz bir rapor ulaşmadı. Ulaştığı takdirde gerekeni yapacağız" diye konuştu.

Yaralılar hakkında bilgi aldığını da belirten Kocaoğlu, "Yaralıların durumları iyi. İki tane vatandaşımızı kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. İnşallah bir daha böyle bir olay ile karşılaşmayız" dedi.

Bir ara Ahmet Ertekin'in babası Mehmet Selim Ertekin'in yanına giden Başkan Kocaoğlu, babayı teselli ederek baş sağlığı diledi. Ahmet Ertekin'in cenazesi, Ballıkuyu Gayrettepe Camii'nde kılınan öğle namazının ardından Pınarbaşı Mezarlığı'nda toprağa verildi.

METRO İŞÇİSİ KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
METRO İŞÇİSİ KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
METRO İŞÇİSİ KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
METRO İŞÇİSİ KÜRTÇE AĞITLARLA UĞURLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2010 Cumartesi 15:22:03
Güncelleme :17 Temmuz 2010 Cumartesi 18:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?