5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Metro ne zaman bitecek?

NÖBETÇİ VEKİL UYGULAMASI YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından başlatılan "nöbetçi vekil" uygulaması İzmirlilerden yoğun ilgi görmeye devam ediyor. AK Parti İzmir milletvekili İsmail Katmerci'nin nöbet sırasında İzmirliler, karşı karşıya oldukları bütün sorunları Katmerci ile paylaştı.

Vatandaşları büyük bir dikkatle dinleyen Katmerci, İzmirlilerden kendisine yöneltilen en fazla şikayetin; "Bitmek bilmeyen metro eziyeti" olduğunu söyledi. Katmerci; "İzmir'de en büyük sıkıntı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bitiremediği metro ve hızlı tren projesidir. İzmirlilerin bana her yerde sorduğu soru; -Metromuz ne zaman bitecek?- sorusu oluyor. Hızlı tren projesine rahmetli Piriştina zamanında başlandı. İzmirlilerin ulaşım sorununu çözecek metro da ise 5 yılı devirdik. Bu sorunlar zaman zaman gündeme getiriliyor, hızlı bir şekilde gündemden çekiliyor. Ama İzmirlilerin ulaşımda yaşadığı mağduriyet ise bitmek bilmiyor. Metronun maksimum 2 yılda tamamlanması lazımdı. 5 yılı geçmesine rağmen metrodan umut veren hiçbir emare yok" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen Katmerci: "Hatay Caddesi toz toprak içinde. Esnaf perişan. İzmirliler 5 yıldır yeterince sabırlı davrandı. Hiç olmazsa İzmirlilere bu işkencenin ne zaman biteceğini söylesinler. Biz İzmir'i çok seviyoruz. AK Parti olarak İzmir için ne yapılması gerekiyorsa yapıyoruz. İzmir hepimizin şehri. Şayet belediye bu işlerin altından kalkamayacaksa söylesin. Sayın Başbakanımızdan yardım isteyelim. İzmirlilerin bu yılan hikayesine dönen mağduriyetine artık dur diyelim. Herkesin İzmir için işbirliği yapması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 15:07:04
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 09:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?