19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Metroda klima konforu

İzmir'de metro seferi yapan 45 vagonun yarısına klima takıldı. Temmuz sonuna kadar tüm vagonlar klimalı olacak. Çalışmalar 3.9 milyon YTL'ye mal edilecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, otobüslerden sonra metroda da klimalı yolculuk dönemini başlattı. İlk etapta 45 araçtan yarısına klima takıldı. Başkan Kocaoğlu, "Temmuz sonuna kadar tüm metro araçlarına klima takılmış olacak. Vatandaşlarımızın taleplerini karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. 

İzmir Metro A.Ş.'nin Halkapınar'daki merkezine giderek, araçlara klima takılması çalışmalarını inceleyip Genel Müdür Sönmez Alev'den bilgi alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra da klimalı araçla Bornova'dan Konak'a kadar vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Metro araçlarına klima takılması konusunda İzmirlilerden talepler geldiğini hatırlatan Kocaoğlu, "Vatandaşlarımızın bu talebini yerine getiriyoruz. Otobüslerden sonra metroda da klimalı araçlarla yolculuk yapılacak. Metro dizinlerine klima takılması konusuna Strataejik Plan'ımızda yer vermiştik; aciliyet nedeniyle öne çektik. 45 metro vagonundan yarısının klima montojları tamamlandı. Temmuz sonuna kadar montaj işlemi bitecek ve bu işlem toplam 3.9 milyon Yeni Türk Lirası'na malolacak. Vatandaşlarmız, sıcak yaz aylarında metroda daha refah ve konforlu bir ortamda yolculuk yapacak" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde, Aliağa-Menderes hattında çalışacak metro dizinlerinin alımı için ihaleye çıkacaklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Bu hatta çalışacak araçların tümünü baştan klimalı olarak olacağız. Yeni otobüs ihalelerinde klimalı olması şartını koyuyoruz. Zaman içinde toplu ulaşımda hizmet gören tüm araçlarımız İzmir'in iklim koşullarına uygun bir şekilde klimalı olacak" dedi.
İzmir Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev de, klima montajı sırasında vagonların teknik ve fiziksel özelliklerinde hiçbir değişikliğe gitmediklerini söyledi. Alev, yalnızca havalandırma ve elektrik sistemlerinde değişiklik yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Klimalar 23 dereceye göre ayarlandı. Klimalı ortam ile dış ortamdaki sıcaklık farkı, 'ani değişimler için' en fazla 10 derece olması gerekiyor; dünya standardı bu. Aradaki fark 12 dereceyi aştığında insan sağlığı açısından problemler yaratabiliyor. Sistem, vagonların içindeki ve dışındaki hava ile dışarıya atılan havayı otomatik olarak sürekli ölçüyor" .
iha
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2007 Pazartesi 16:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?