5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Minik Selin yardım bekliyor

TALASEMİ HASTASI MİNİK SELİN YARDIM BEKLİYOR

İzmir'de doğuştan talasemi hastası olan 7 yaşındaki kızın ailesi, ikinci kez ilik nakli yapılacak Selin'in tedavisi için gereken ilaçları alamadıklarını söyleyerek yardım istedi.

İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç beldesinde yaşayan Reyhan ve Adem Maviışık çiftinin 7 yaşındaki kızları Selin, 6 buçuk yıldır talasemi (Akdeniz anemisi) hastalığıyla mücadele ediyor. Kızlarının geçen yıl ilik nakli ameliyatı olduğunu fakat bu ameliyatın başarılı bir sonuç vermediğini ifade eden anne Reyhan Maviışık, maddi durumlarının iyi olmadığını, kızının tedavisinde kullanılacak ve yaklaşık 25 bin liraya mal olacak ithal ilaçları alacak güçlerinin olmadığını söyledi.

Ege Üniversitesi Tülay Aktaş Onkoloji Hastanesi'nde tedavi gören Selin'in bebekliğinden beri düzenli olarak kan nakliyle yaşamını sürdürdüğünü belirten anne Reyhan Maviışık, "Kızımın ikinci kemik iliği nakli kardeşinden olacak. Bu ameliyattan çok umutluyuz. Başarılı geçmesi halinde kızımız yüzde 80 oranında yaşamını sorunsuz sürdürecek. Ancak bir kutusu yaklaşık 1600 euro olan ilaçları eşimin alması imkansız. Kızım tedavisi boyunca 8 kutu kullanması gerekli, bu da yaklaşık 25 bin lira yapıyor. Ne

yapacağımızı bilmiyorum. Doktorlar kızımın bu ilaçları kullanamaması halinde hayati tehlikesi olduğunu söyledi. Belediye başkanı ve kaymakam beye gittik. Buradan sayın valimize sesleniyorum. Lütfen bize yardım edin" dedi.

Sarnıç'ta demirci işçisi olarak çalıştığını ifade eden baba Adem Maviışık, yetkililerden yardım beklediğini söyledi. Baba Maviışık, tedavide geç kalınması halinde kızının karaciğerinin büyük oranda hasar göreceğini söyledi.

Küçük Selin'e ilk desteği ise esnaf verdi. Sarnıç'ta züccaciyecilik yapan Ahmet Balcıoğlu, "Biz Sarnıç esnafı olarak minik kardeşimiz için kendi aramızda 1500 liraya yakın bir para topladık. Ancak bu topladığımız para çocuğumuzun bir kutu ilacını bile almaya yetmiyor. Devlet ve millet olarak lütfen herkes elini taşın altına koysun" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2010 Cumartesi 10:13:03
Güncelleme :25 Eylül 2010 Cumartesi 16:48:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?