5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Miniklerden Kabak’a soru yağmuru

MİNİK GAZETECİLERDEN KABAK’A SORU YAĞMURU

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’ın ilköğrenimini yaptığı, Kanuni Süleyman İlköğretim Okulu’nun minik gazetecileri Kabak’ı ziyaret ederek, çıkaracakları okul gazetesi için röportaj yaptı. Öğrencilerin “Siyasete ne zaman başladınız? Avukatlık mı siyaset mi? Okul müdürü olsaydınız neler yapardınız? Eğitim sistemini nasıl buluyorsunuz?” gibi sorularına cevaplar veren AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak, geleceğin büyüklerine önemli tavsiyelerde bulundu. Yıllardır yaptığı hakimliğin ardından avukatlıkla mesleki yaşamını sürdürdüğünü belirten Kabak, siyaseti topluma karşı hissettiği sorumluluk nedeniyle seçtiğini vurguladı. Kabak, “1992 yılında Çiğli’nin ilçe olmasının ardından birçok siyasi partiden belediye başkanı olmam için davet geldi. Bu sürecin ardından siyasete başlamış oldum. İl başkanı olunca daha iyi hizmetler verebilmek için çok çalışıyorsunuz, çok zaman harcıyorsunuz. Bende avukatlık mesleğimi noktaladım. Topluma karşı sorumluluğunuz varsa, yapacağınız hizmetler, söyleyecek sözleriniz varsa siyaset yapılıyor” dedi.

Miniklerin eğitim sistemiyle ilgili sorularını da yanıtlayan Kabak, “Eğitime son yıllarda ayrılan kaynağa dikkat çekti. Kendi okuduğu dönemde 1.sınıfı teneke bir barakada okuduğunu söyleyen Kabak, “Son 5 yıla bakacak olursanız en fazla bütçe Milli Eğitim Bakanlığımıza ayrılıyor. Çok güzel okullar yapıldı. Her şehirde üniversiteler açıldı. İzmir’imiz eğitimde de hak ettiği noktayı yakalasın diye, 7 yılda 5 bin 500 yeni derslik yapıldı. Yaklaşık 27 bin adet bilgisayar gönderilerek, bilişim teknolojileri sınıfları kuruldu. Eğitim her şeyin başı. Bu noktada size çok önemli görevler düşüyor. Siz isterseniz, siz çalışırsanız eğitimimiz daha çok gelişecektir. Spor yapmanız, sosyal faaliyetlere katılmanız da çok önemli. Türk ve dünya edebiyatçılarını bol bol okuyun” şeklinde tavsiyelerde bulundu.

AK Parti İl Başkanı Ömür Kabak’la tanışmanın mutluluğunu paylaşan öğrenciler ise, ‘’Ömür amcanın bizim okulumuzdan mezun olduğunu duyunca çok sevindik. Okulumuz adına çıkaracağımız gazetemizin ilk sayısında onunla röportaj yapmak istedik. Yakından görmek bizi çok heyecanlandırdı. Biz de onun gibi çok çalışarak, okulumuzun adını büyük yerlere ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 14:40:04
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 15:07:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?