5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Modanın yeni dahisinden İzmir'de defile

ÜNLÜ MODACI BORA AKSU İZMİR’DE

Türkiye’nin dünya modasına kazandırdığı tasarımcılardan biri olan Bora Aksu, ülkesindeki ilk defilesini 20 Şubat 2010’da, doğduğu şehir İzmir’de gerçekleştirecek.

21-24 Şubat 2010 tarihleri arasında, Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda İZFAŞ tarafından düzenlenecek IFW/ IF WEDDING FASHION İZMİR- 4. Gelinlik, Damatlık, Abiye Giyim Fuarı’nın açılış gala defilesi, uluslararası moda platformundaki gururumuz, Bora Aksu tarafından gerçekleştirilecek.

Türkiye’deki ilk defilesini doğup, büyüdüğü İzmir’de düzenleme kararı alan Aksu’nun IFW Defilesi, 16. kişisel defilesi olma niteliği taşıyacak.

19 Şubat 2010’da Londra Moda Haftası’nda yedinci defilesini gerçekleştirecek olan ünlü modacı, ertesi gün İzmir’de olacak ve Aksu kreasyonları iki farklı şehirde, iki gün üst üste podyuma çıkacak.

İzmir’deki defilede Bora Aksu’nun son kreasyonunun yanısıra önceki kreasyonlarından da örnekler bulunacak. Ünlü modacının defile sürprizi ise şimdiye değin hiç tasarlamadığı bir alanda, gelinlik üzerine olacak.

Bora Aksu’nun 20 Şubat 2010 günü İzmir’de gerçekleşecek defile için üç gelinlik tasarladığı öğrenildi. Ünlü modacı Bora Aksu’nun açılış gala defilesini gerçekleştireceği IFW, Türkiye’nin tek gelinlik, damatlık ve abiye giyim fuarı olma özelliğini taşıyor. Fuar uluslararası platformda da kısa zamanda büyük başarı sağladı ve alanında Avrupa’nın ilk üç fuarı arasında kabul ediliyor. IFW Türk tekstil hazır giyim sektörü açısından ise yepyeni bir kulvarda, gelinlik, damatlık ve abiye hazır giyim üretiminde, dünya çapında söz sahibi olacak güce sahip olunduğunu gösteriyor.

BORA AKSU KİMDİR?

İzmir’de doğan ve ilk moda tasarım ödülünü İZFAŞ’ın düzenlediği İZMİRPRET Fuarı’nda alan Bora Aksu, Central Saint Martins okulundan 2002 yılında yüksek dereceyle mezun oldu ve ilk defilesini hemen mezun olduğu yıl Londra Moda Haftası çerçevesinde düzenledi. Aksu, İngiltere Moda Konseyi tarafından Londra Moda Haftası resmi listesine bu kadar çabuk alınan ender modacılardan biri olarak tanınıyor ve o tarihten buyana Londra Moda Haftası’na aralıksız katılıyor. Yeni kuşak modacı ödülünü 4 kez üst üste kazanan Bora Aksu, Keira Knightley, Kristen Dunst, Elizabeth Jagger ve Tori Amos gibi ünlü sanatçıları da giydiren Türk modacı olarak tanınıyor.

ÜNLÜ MODACI BORA AKSU İZMİR’DE
ÜNLÜ MODACI BORA AKSU İZMİR’DE
ÜNLÜ MODACI BORA AKSU İZMİR’DE
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ocak 2010 Perşembe 12:21:03
Güncelleme :28 Ocak 2010 Perşembe 18:31:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?