5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

MODEKO heyecanı erken başladı

MODEKO HEYECANI ERKEN BAŞLADI

Geçtiğimiz yıl ekonomik daralmanın izlerinin silinmeye başlamasıyla başarısını katlayan 21. İzmir Mobilya Fuarı MODEKO’da 22. organizasyonun heyecanı erken başladı. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele ile İzmir’deki odaların temsilcileri fuarın çıtasının daha da üst seviyelere çıkartılması kararı aldı.

İzmir Mobilyacılar Odası, İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve Ege İhracatçı Birlikleri’nden oluşan “İzmir Mobilyası Tanıtım Grubu Platformu” çalışmaları kapsamında İzmir Ticaret Odası Lokali’nde Efor Fuarcılık yetkilileri ile bir araya gelindi. Toplantıda MODEKO 2011 22. İzmir Mobilya Fuarı hakkında görüş ve öneriler ele alındı. Geçtiğimiz yıl ki fuarın başarılarını katladığına dikkat çeken sektör temsilcileri MODEKO hedeflerinin dünya standartlarının üzerinde olması gerektiği savunuldu. En büyük ekonomik krizlerde dahi düzenlenen Modeko’nun başarısının sektörle birlikte hareket etmelerinden kaynaklandığına dikkat çeken Eyigele şunları söyledi: “Modeko 2011’in katlımcıları için daha verimli geçmesi ve İzmir Mobilyasının tüm Türkiye’de ve Yurt dışında tanıtılması amacıyla bütün öneri ve eleştirileri dikkatle değerlendireceğim. Fuar kalitesinden ödün vermemek için katılımcı firma konusunda daha seçici davranarak nitelikli yerli ve yabancı ziyaretçi konusunda çalışmalarımızı arttıracağız. İzmir mobilya sektörü adına çalışan bu önemli 4 kurumumuzun oluşturacağı bir seçici kurul tarafından fuarda bir komite oluşturulup cazip ödüller ile fuardaki yarışma sayısı arttırılabilir ve Efor fuarcılık olarak her yıl üniversitelerle birlikte düzenlemiş olduğumuz En İyi Stant Tasarım Yarışması’nı, ürüne dayalı tasarım yarışmalarıyla da çoğaltabiliriz. Bu yıl fuarın ekonomik verilerin ışığında daha iyi geçeceği düşüncesiyle Efor Fuarcılık tarafından Yurt dışındaki resmi temsilcilerimiz kanalı ile getireceğimiz yabancı ziyaretçi kontenjanını ve konaklamalarda firma başına olan sayıyı arttırabiliriz” dedi.

22. İzmir Mobilya Fuarı MODEKO için yapılan sözleşmelerle yer tahsislerinin yüzde 80’inin tamamlandığını belirten Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele, bu yılki katılım taleplerinin tamamını karşılayamayacaklarını ve önemli sayıdaki firma isteklerine olumlu cevap veremeyeceklerini ifade etti. Fuar hakkında yürüttükleri çalışmalar hakkında geniş bilgi veren Eyigele, “Türkiye ve dünya ekonomisini yakından takip eden sektör temsilcilerimizin fuara olan ilgisi önceki yılların çok üzerinde. Yurtdışındaki 4 temsilciliğimiz hedef ülke olarak seçtiğimiz İran, Azerbaycan, Irak ve Libya’da alım heyetleri oluşturuyor. Uluslararası, ulusal, bölgesel ve yerel tanıtımlarımızı arttırmayı planlıyoruz. Türkiye'nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO 22. kez Nisan ayında kapılarını açacak. Yıllardır kalitesinden ödün vermeyen fuarımız sektördeki tüm dinamiklerin bir araya gelmesiyle çıtasını daha da yükselterek katılımcı ve ziyaretçileri açısından kaybedeni olmayan bir organizasyon haline getirilecektir” şeklinde konuştu.

Yeni yılın mobilya sezon startı niteliğini taşıyacak olan 22. İzmir Mobilya Fuarı 6 – 10 Nisan 2011 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanlarında tüm salonlar kullanılarak sektör profesyonellerine kapılarını açacak.

MODEKO HEYECANI ERKEN BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 14:01:05
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 17:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?