5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Müftüden anlamlı çağrı

MÜFTÜDEN ANLAMLI ÇAĞRI

Ramazan ayı dolayısıyla teravih namazları öncesi Merkez Orhaniye Camisi’nde vaaz veren İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar önceki gün akşam verdiği vaazda cemaate önemli bir çağrıda bulundu.

Aşırı sıcaklar nedeniyle kedi, köpek ve kuşların su kaynaklarını bulamadığı için susuz kaldığını ifade eden Müftü Mehmet Akpınar, vatandaşlardan evlerin önüne, balkonlara veya hayvanların erişebileceği noktalara su koymalarını istedi.

Susuz kalan hayvanlara su vermek ile insanlık görevinin yerine getirileceğini dile getiren Müftü, böylelikle sevapta kazanılacağını da belirtti. Müftü Akpınar, Dilruba Yılmaz isimli bir kız çocuğu ile birlikte sokakta bir kediye su vererek herkese örnek oldu.

‘RAMAZAN’DA SUYUN KIYMETİ DAHA İYİ ANLAŞILIYOR’

Havaların aşırı derecede sıcak olmasından dolayı insanların daha sık susadığını söyleyen Torbalı İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar; “Ramazan’da suyun kıymeti daha iyi anlaşılıyor. Dolayısıyla sokaklarda yaşayan kedi ve köpeklerin su içebileceği çeşme, havuz veya dere yok. Aynı şekilde kuşlarda suya erişmekte zorlanıyor. Eskiden sokak hayvanlarının su içebilmesi için çeşmeler bulunuyordu. Artık bu çeşmeler yok. Ramazan ayının hayvanların bu susuzluğunu bize daha iyi anlatması lazım. Bu nedenle Torbalılı hemşerilerime önceki gün akşam camide bir çağrıda bulundum. Umut ediyorum ki benim bu çağrımdan sonra vatandaşlarımız evlerinin önüne, balkonlarına veya hayvanların rahatlıkla ulaşabilecekleri yerlere bir kap su bırakacaktır” dedi.

‘BİR KAP SU İLE İNSANLIK GÖREVİNİ YERİNE GETİRMİŞ OLACAĞIZ’

Hayvanların insanlar gibi ter bezlerinin bulunmadığının altını çizen Akpınar, sadece patilerinin altından serinleyebildiklerini belirtti. Kavurucu sıcaklar nedeniyle insanların bile zor durumda kaldığını, her zamankinden fazla su tüketmeye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Müftü Akpınar; “Hayvanlar da aynı bizim gibi yanıyor. Hatta onlar bizlerden çok daha fazla yanıyorlar. Çünkü üzerlerinde kürkleri var ve sadece pati altları ve ağızları ile serinleyebiliyorlar. Terleme yapamıyorlar. Şunu unutmayalım onların da bir canı ve bizler kadar yaşam hakları var. Onlara vereceğimiz bir kap su ile hem insanlık görevimizi yerine getirmiş hem de sevap kazanmış olacağız” şeklinde konuştu.

‘DİLRUBA HERKESE ÖRNEK OLACAK’

Sokak kedisine Dilruba Yılmaz isimli kız çocuğu ile birlikte su veren Müftü Mehmet Akpınar tüm çocukların bu bilinçle yetişmesi için ailelere büyük görev düşeceğini de belirtti. İçinde hayvan sevgisi olan, olmayan herkesin bu duyarlı davranışı uygulaması gerektiğinin altını çizen Akpınar, Dilruba isimli küçük kızın yaptığı bu hareketin herkese örnek olacağını kaydetti.

MÜFTÜDEN ANLAMLI ÇAĞRI
MÜFTÜDEN ANLAMLI ÇAĞRI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2010 Cumartesi 12:02:01
Güncelleme :28 Ağustos 2010 Cumartesi 12:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?