5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Naylon poşet yasağına destek

NAYLON POŞET YASAĞINA FIRINCILAR ODASI'NDAN DA DESTEK GELDİ

Toplumda naylon poşet kullanımını asgariye indirmek isteyen Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan'a, İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş'tan destek geldi. Aynı zamanda Konak Belediyesi meclis üyesi ve Esnaf Komisyonu Başkanı olan Durmuş; “Hakan Tartan'ın girişimi diğer kurum ve kuruluşlara da örnek olacaktır' dedi.

Geri dönüşümü zor olan naylon poşetlerin çevre kirliliği yarattığını belirten İzmir Fırıncılar Odası Başkanı Nejdet Durmuş; “Bu konuda Hakan beyin çalışmalarını toplum sağlığı açısından gerekli görüyoruz. Naylon sıcak ekmeği hamurlaştırıyor, plastiğin sıcak yüzeye yapışmasına neden oluyor. Böylece hem ekmeğin tadı bozuluyor hem de ortaya sağlıksız durum çıkıyor. Bu nedenle İzmir'de tezgahında ekmek satan fırınların çoğu zaten kağıt ürünlerini kullanıyor. Naylon ürünlerinin doğada eritilemediği, yüz yılı aşkın süre yarattığı kirliliğin önlenemediği düşünüldüğünde işin ciddiyeti daha iyi anlaşılıyor” diye konuştu.

Oda üyelerine kağıt kullanımı konusunda özendireceklerini ifade eden Durmuş sözlerini şöyle sürdürdü: “Fırınları dolaşan ekiplerimiz kağıt ürünlerinin kullanımının yararlarını, naylon poşetlerin çevreye verdiği zararları üyelerimize anlatacak. Ayrıca fırıncıların mamüllerini kağıt ürünleri ve zarif kesekağıtları ile satmalarını özendirecek çalışmalar yapacağız. İzmirli fırıncıların toplum sağlığı için son derece önem taşıyan bu konuda gerekeni yapacaklarına inanıyorum."

NAYLON POŞET YASAĞINA FIRINCILAR ODASI'NDAN DA DESTEK GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 18 Eylül 2010 Cumartesi 10:54:04
Güncelleme :18 Eylül 2010 Cumartesi 14:11:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?