5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

O dolandırıcı yine serbest

POLİS YAKALIYOR MAHKEME BIRAKIYOR

İzmir'de, kendini müfettiş, savcı, öğretmen ve kaymakam olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran sabıkalı İ.E., bir hafta içinde ikinci kez yakalandı. Polis tarafından yakalanan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, F.Ü. ve Ç.U. isimli vatandaşlara kendini savcı, Y.Y. isimli vatandaşa kaymakam, A.H. isimli vatandaşa matematik öğretmeni olarak kendini tanıtıp dolandıran kişinin 41 yaşındaki İ.E. olduğunu belirledi. Çalışma başlatan polis, Basmane semtinde şüpheliyi yakaladı. Gözaltına alınan İ.E.'nin poliste daha önce dolandırıcılık suçundan 38 kaydı olduğu tespit edildi. F.Ü. ve Ç.U.'ya kendini cumhuriyet savcısı olarak tanıtıp iş bulabileceğini söylediği, karşılığında da cep telefonları, 400 Avro, 300 TL, 300 Dolar ve kredi kartlarını alıp kayıplara karıştığı bildirildi.

HEDEF KADINLAR

Kendisine hedef olarak kadınları seçen İ.E.'nin Y.Y. isimli kadına ise kendini kaymakam olarak tanıttığı, yeşil kart çıkartma vaadiyle 50 TL ile cep telefonunu aldığı, A.H.'ye ise matematik öğretmeni olarak tanıttığı ve evlenme vaadiyle kandırıp cep telefonu ile 50 TL'sini aldığı belirlendi. Dört kadın mağdur tarafından teşhis edilen İ.E. isimli zanlının bir hafta önce kendini maliye müfettişi olarak tanıtıp bir kişiyi daha dolandırdığı iddiasıyla yakalandığı, sevk edildiği mahkemede serbest bırakıldığı öğrenildi. Emniyette işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2010 Perşembe 13:16:04
Güncelleme :18 Mart 2010 Perşembe 15:38:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?