5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

O şoföre 15 yıl istendi

İzmir'in Konak ilçesi Kahramanlar semtinde yolun karşısına geçmeye çalışan 2 kişiye çarpıp ölümüne neden olan belediye otobüs şoförü, hakkında "Taksirle ölüme neden olmak suçundan İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Rahime Korkmaz ve babası Mehmet Kaya'ya çarparak ölümüne neden olduğu gerekçesiyle tutuklanan belediye otobüs şoförü H.T.'nin ehliyetine, geçen yıl alkollü araç kullanmaktan el konulduğu öğrenildi. Araştırmada, H.T.'nin, kendi özel otomobiliyle, 2009 yılında alkollü olarak polis kontrolüne ikinci kez yakalandığı, ehliyetine iki yıl süreyle el konulduğu ortaya çıktı.

SAVCI 15 YIL İSTEDİ

Olayı soruşturan cumhuriyet savcısı, sanık hakkında TCK 85/2 maddesine göre "Taksirle adam öldürmek" suçundan 3-15 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanması için 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, kazanın meydana gelişi ve toplanan deliller, dinlenen tanık ifadelerine göre sanığın belirtilen suçtan cezalandırılmasını istedi.

"BİRDEN YOLA GİRDİLER"

Belediye otobüs şoförü H.T.'nin polis ve savcılıkta verdiği ifadesinde; "2009 yılında özel aracımla alkollü araç kullanırken iki kez yakalandım. İkinci yakalanmamda ehliyetimin yanında olmadığını söyleyip vermedim. Normal hızla seyir ediyordum. Hızımda 19-20 kilometreydi. Bir erkek bir kadın kaldırımda kol kola yürüyorlardı. Birden ikisi yola girdi. Çarpmamam için direksiyonu sola kırdım, ama başaramadım. Böyle olmasını ben de istemezdim" dediği öğrenildi. Sanık otobüs şoförü H.T., önümüzdeki günlerde İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak.

17 ŞOFÖR DAHA TESPİT EDİLDİ

Kazanın ardından inceleme başlatan İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, benzer durumda olan 17 şoför daha tespit etti. Yetkililer bu sürücülerin işini feshetti. Yetkililer, otobüslerin ilk hareket ettiği garajlarda her sabah görevlilerin alkol ve ehliyet kontrolü yaptığını da vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 16:58:00
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 18:23:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?