5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ödemiş'e hastane müjdesi

BAKAN EROĞLU ÖDEMİŞ'TE

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'in Ödemiş ilçesine yaptığı ziyarette yatırım müjdeleri verdi.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Mahmut Badem ile birlikte Ticaret Odası'na gelen Bakan Eroğlu'nu Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Ali Hadim, Belediye Başkanı Bekir Keskin, AK Partili Belde Belediye Başkanları, il genel ve belediye meclis üyeleri, Ödemiş'teki sivil toplum örgütleri ile meslek odalarının temsilcileri ve partililer karşıladı. Ticaret Odası'ndaki meclis salonunda gerçekleşen toplantıya ilgi yoğun olunca salon yetersiz kaldı.

Toplantı öncesi Ödemiş Kaymakamı Abdurrahman Koçoğlu, Bakan Eroğlu'na Ödemiş hakkında bilgi verdi. Büyük ilgi gören Bakan Eroğlu, Küçük Menderes havzasını bütünüyle ele aldıklarını söyledi. DSİ Genel Müdürü iken Beydağ Barajı nedeniyle bölgeyi yakından tanıdığını ifade eden Eroğlu, "Beydağ Barajı devasa bir yatırım. Hızlı bir şekilde tamamlayarak bugün su tutulur hale getirdik. Sulama projesi açık sulama iken onu kapalı sulamaya dönüştürdük. Kapalı sistem sulamanın ihalesi bitti. Şu an barajımızdan 6

metreküp/saniye su salınıyor. Aktaş Barajı programda yoktu ama bugün 10.00'da o barajın da ihalesini yaptık. Bir önce harekete geçmek istiyoruz. Bademli Barajımız yatırım programına alındı. 2011 yatırım programımızda Bademli Barajı yer alıyor. Ayrıca Bayındır'da müjdesini verdik. Zeytinova Barajı'nın ihalesi yapıldı. Bu yıl içerisinde temel atılacak" dedi.

Havzaya iktidarları döneminde hizmetin eksiksiz şekilde geldiğine dikkati çeken Eroğlu, "Ödemiş'in arıtma tesisi için 1,3 milyon TL'lik hibede bulunduk. Kültür merkezimiz bu sene bitecek ve hizmete girecek. Daha önemlisi 110 yılık demiryolu 70 milyon TL'lik masrafla yeniden hizmet verebilecek hale getirildi" dedi.

Hükümetin İzmir ve çevresinde dev yatırımlar yaptığını da belirten Eroğlu, "Gediz Havzası kurtarma eylem planı hazırlandı. 31 Aralık'a kadar erozyona karşı ağaçlandırma ve dere ıslahlarını tamamlamak istiyoruz. İzmir'e içme suyu sağlayacak dev isale hatlarını tamamlıyoruz. İzmir-Ankara arasında 200 kilometrelik bölünmüş yol yapıldı. Ankara-Afyon-İzmir hızlı tren projesi gündemde. Aliağa-Menderes hafif raylı sistemde sona gelindi. Hükümetimiz İzmir'e çok önem veriyor" diye konuştu.

 

HASTANE MÜJDESİ

Ödemiş'e hastane müjdesi veren Eroğlu, "Sağlık Bakanlığımız tüm yurtta hastanelerin yenilenmesine çağı yakalamasına büyük önem veriyor. Ödemiş'teki hastanemizin de durumunu biliyoruz. Yurdun pek çok yerinde olduğu gibi Ödemiş'te de modern tam teşekküllü bir hastane yapacağız" ifadelerini kullandı.

Ödemiş ile kuvvetli bir gönül bağının olduğunu söyleyen Eroğlu, "Ben Ödemişlilerin fahri hemşerisiyim. E-Devlet sistemine geçtiğimiz için tüm bakanlarımız artık seyyar olarak çalışıyor. Talimatlar, kararnameler elektronik imza ile imzalanıyor. Benim Ödemiş'e 5. gelişim. Yakında bu güzel ilçeye barajlarımızın temel atma törenlerine geleceğiz" diye konuştu.

Hükümetin Türkiye'nin her noktasında yatırım için seferber olduğunu dile getiren Eroğlu, "Hükümetimiz döneminde borçlanma faizi yüzde 63 iken yüzde 6'ya indi. 2011'deki büyüme hedefimiz yüzde 1,7. Çin'in ardından büyüme hızında dünyada ikinciyiz. 80 milyar dolar döviz rezervimiz mevcut. Savunma sanayinde ordumuzun ihtiyacının yüzde 25 ila yüzde 46'sını biz karşılıyoruz. Hedefimiz ordumuzun ihtiyacını yüzde 60 oranında yerli sanayiden karşılamak. 11 bin 200 km bölünmüş yol inşa edildi. 20 şehirde 420 bin

toplu konut vatandaşın hizmetinde. 2009 yılında 8 bin 658 hektar ağaçlandırma yaptık. Yollarımızın çevresinde 149 km ağaçlandırma yapıldı. 11 otomatik meteoroloji istasyonu kuruldu. 7 adet daha kurulacak" dedi.

12 Eylül'deki halkoylamasına da değinen Eroğlu, "Halkımız 12 Eylül'de tercihini doğrudan yana yapacaktır. Biz bu değişikliği hazırlarken mutabakat içerisinde olmayı istedik. Ancak muhalefet buna yanaşmadı. Bugün milletten hayır oyu isteyen CHP, Anayasa değişikliği ile ilgili oylamalara katılmadı, o zaman hayır oyu kullanmadı. Şimdi meydanlara çıkıp hayır oyu istiyor. 12 Eylül'de müspet bir netice bekliyoruz" diye konuştu.

Bakan Eroğlu daha sonra Bademli beldesine geçti.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 16:46:03
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 18:11:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ege ataberk IP: 81.214.91.xxx Tarih : 1.09.2010 07:42:28

YAV BEN TİRELİYİM DE TİRE NE YAPSA ÖDEMİŞDE HEMEN AYNISINI YAPIYO ANLAMADIM VALLA