5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ödemiş'in gururu oldu

TARLADAN 500 TAM PUAN ÇIKTI

İlköğretim 6. ve 7. sınıflara yönelik Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı. İlköğretim 6. sınıflarda 780, 7. sınıflarda 928 olmak üzere toplam 1708 öğrencinin sınavdaki tüm soruları doğru cevapladığı belirlendi.

İzmir'in Ödemiş ilçesi Zafer İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Melike Sevgi de 90 sorunun 90'ını doğru yanıtlayarak büyük bir başarı elde etti. Sonuçların açıklanmasıyla birlikte Ödemiş Uğur Dersanesi Müdürü Hüseyin Yavuz, ilçeye bağlı Yolüstü köyündeki bahçe evlerinde oturan öğrencileri Melike Sevgi'ye ulaşarak sevinçli haberi verdi.

Zafer İlköğretim Okulu Müdürü M. Arif Bilgi ve Müdür Yardımcısı Mehmet Satan da Melike Sevgi'yi kutlamak için hemen Yolustü köyüne gitti. Sınav sonucunu öğrenen Melike Sevgi, bu sonucu beklediğini belirterek, sonuşların kendisi için sürpriz olmadığını ve çok sevinçli olduğunu söyledi. Ailesinin kendisine çok yardımcı olduğunu söyleyen Melike Sevgi, başarısını azimli olmasına borçlu olduğunu anlattı. Geçen yıl girdiği sınavdan 472 puan aldığını söyleyen Melike Sevgi, bu yıl devam ettiği Uğur Dersanesi'nin de kendisine çok yardımcı olduğunu söyledi.

Doktor olmak istediğini söyleyen Melike Sevgi, ders çalışmayı sevdiğini, okuldan geldikten sonra biraz dinlenip derslerinin başına geçtiğini anlattı. Anne ve babasının da kendisine çok yardımcı olduğunu belirten Melike Sevgi, "Çok fazla televizyon seyretmem. Bana evde iş yaptırmazlar. Ben de sorumluluğumun bilincinde olarak onlara böyle bir sevinç yaşattım; çok mutluyum" dedi.

Ödemiş Kız Meslek Lisesi 2. sınıfta okuyan bir ablasının bulunduğunu belirten Melike Sevgi'nin babası Metin Sevgi de kızlarına kendilerine böyle bir sevgi yaşattığı için teşekkür etti. Baba Metin Sevgi, geçimini çiftçilikle sağlayan bir aile olduklarını belirterek şöyle konuştu: "Evimiz Ödemiş'e bağlı Yolüstü köyünün dışındaki bahçemizdedir. Hayvancılıkla uğraşırız. Kızımı 5 yıl boyunca Ödemiş'e getirip götürdüm. Kendisi de biz çalış demeden sorumluluğunu bilip derslerinin başına geçer"

Okul Müdürü M. Arif Bilgi de 90'da 90 doğru yapan öğrencileri Melike'ye bir buket çiçek vererek kendisini kutladı. Ödemiş Uğur Dersanesi Müdürü Hüseyin Yavuz da Melike Sevgi'nin başarısından dolayı kendisini kutlayıp, "Biz Melike'nin güzel bir puan kazanacağını hatta 500 puan alacağını tahmin ediyorduk. Son gün dahi bizden öğretmen isteyip Fen Bilimleri dersinden bazı konuları gözden geçirdi. Bunlardan üç sorunun çıktığını söyledi. Kendisini tebrik ediyoruz" dedi.

TARLADAN 500 TAM PUAN ÇIKTI
TARLADAN 500 TAM PUAN ÇIKTI
TARLADAN 500 TAM PUAN ÇIKTI
TARLADAN 500 TAM PUAN ÇIKTI
TARLADAN 500 TAM PUAN ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2010 Salı 13:24:00
Güncelleme :3 Ağustos 2010 Salı 18:41:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?