5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ödemiş'te şap karantinası

ÖDEMİŞ HAYVAN PAZARINA “ŞAP” KARANTİNASI

Ödemiş Belediyesi Canlı Hayvan Pazarı Ödemiş'te iki farklı noktada rastlanıldığı öğrenilen şap hastalığı nedeniyle karantinaya alındı.

Hayvan pazarındaki tüm işlemler durdurulurken, genellikle büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığına karşı tedbirler İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince artırılıyor. 3285 sayılı hayvan sağlık zabıtası kanununa göre Ödemiş'te şap hastalığı bulgularına iki noktada rastlanılmasının ardından hükümet veteriner hekiminin çağrısı üzerine toplanan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonu Kaymakam Abdurrahman Koçoğlu başkanlığında toplanarak hayvan pazarının karantina altına alınmasına karar verdi.

Hastalığın daha da yayılmasının önüne geçmek amacıyla alınan karar neticesinde şap hastalığına yakalanan büyükbaş hayvanlardan alınan örnekler Şap Enstitüsü'ne gönderilirken, sonuçlar bekleniyor.Bu nedenle ilçedeki şap tehlikesinin ne zaman geçeceği öngörülemezken, “hastalık taşıdığı tespit edilen hayvanlar tamamen iyileştikten ve hastalık tehlikesi bitirildikten 14 gün sonra” hayvan pazarı yeniden faaliyetlerine başlayabilecek.

Nazilli'de de aynı hastalık nedeniyle hayvan pazarının 1 ay kapalı kaldığı öğrenilirken, hayvancılar da hastalığın yok edilmesini ve Kurban Bayramı'na 2,5 ay kala bölgenin en büyük hayvan pazarının yeniden işlemlere başlamasını bekliyorlar.

ÖDEMİŞ HAYVAN PAZARINA “ŞAP” KARANTİNASI
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 13:12:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?