19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Öğrencilere dil pasaportu verildi

İzmir Ekonomi Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Almanca Sertifika Sınavlarına Hazırlık Programı'nı başarı ile tamamlayan on iki öğrenciye dil pasaportu verildi. 

Avrupa Konseyi Dil Geçerlilik Komitesi, AB ülkeleri arasında dil öğrenim standardı oluşturmak ve çok kültürlülüğü teşvik etmek amacıyla 2003 yılında başlattığı 'Avrupa Dil Portfolyosu Projesi'ne Türkiye'yi de dahil etti. Kişilerin hangi dilleri ne düzeyde bildiklerini, bu dilleri nasıl, ne kadar sürede ve nerelerde öğrendiklerini ayrıntılı olarak gösteren Avrupa Dil Pasaportu, Avrupa Birliği ülkelerinde serbestçe seyahat etme, oturma ve çalışma hakları kazandırmada büyük kolaylıklar sağlıyor. Dil pasaportu sahiplerine vize işlemleri, vatandaşlık veya AB'de eğitim için başvurularda öncelik gibi ayrıcalıklar tanıyor. 

İEÜ Almanca Koordinatörü Dr. B. Sevinç Mesbah ve İzmir Goethe Enstitüsü Müdürü Werner Schmidt'in ortak çalışmaları sonucunda, “Avrupa Konseyi Yabancı Diller Ortak Kriterleri” doğrultusunda Avrupa Konseyi Eğitim Komisyonu'nca hazırlanmış olan söz konusu “Dil Pasaportları” İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde on iki öğrenciye verildi. 

İzmir Ekonomi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde eğitim gören ve Almanca Sertifika Sınavlarına Hazırlık programını İEÜ öğretim elemanları Tülay İnceisa ve Stefania Bozkır denetiminde tamamlayan Ali Pala, Aslı Örenel, Burçin Gürışık, Cem Uslu, Evrim Yorulmaz, Ferhat Yazgılı, Görkem Sarıyer, Gülay Palamar, Kemal Gündür, Oykun Yanılmaz, Rabia Yılmaz ve Seliz Polatyar adlı öğrenciler dil pasaportlarını Alman Dili Koordinatörü Dr. B. Sevinç Mesbah'tan teslim aldı. Ayrıca programı tamamlayan öğrencilerden Ali Pala, Burçin Gürışık ve Gülay Palamar'a Zertifikat Deutsch Sınavları için İEÜ Almanca Birimi tarafından yüzde elli burs sağlandı. İEÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Banu Barutlu, İEÜ'nde İngilizce dışında 8 farklı dilde, Avrupa Konseyi Yabancı Diller Ortak Kriterleri doğrultusunda dil eğitimi verdiklerini ve öğrencilerini İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden iki dil bilerek mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 14:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?