26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Öğrencilere sağlık semineri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ilköğretim okullarında gerçekleştirdiği sağlık taramaları ve velilere yönelik eğitim seminerleri devam ediyor.

Belediyeye bağlı Eşrefpaşa Hastanesi'nin yaptığı çalışmanın adresi bu kez Buca İlçesi Kaynaklar İlköğretim Okulu'ydu. Velilerin çocuk sağlığı ve gelişimi konularında bilgilendirildiği seminere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu da katıldı. Dr. Türkegül Kocaoğlu, seminer öncesi salondaki çoğunluğu oluşturan kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak karanfil dağıttı. Türk kadınının dünyadaki hemcinslerinin büyük bölümünden çok daha önce seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini hatırlatan Kocaoğlu, kadınları sahip oldukları hakları kullanmaya çağırdı. Velileri, çocuklara katkı maddeli gıdalardan kaçınıp, doğal gıdalar ile beslemeye yönelmeleri çağrısında da bulunan Dr. Kocaoğlu, "Çocukların sağlıklı gelişmeleri ve beslenmeleri için kahvaltıların çok önemli bir rolü var. Sabahları çocuklarınıza mutlaka kahvaltı yaptırın" dedi. 

Salonu dolduran kadınlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi doktorlarının verdiği çocukların beslenmesi, gelişimi ve psikolojisine ilişkin bilgileri büyük bir dikkatle dinledi. Seminerin bitiminde Dr. Türkegül Kocaoğlu'na teşekkürlerini ileten veliler, etkinliğin çok faydalı olduğunu belirterek, en kısa zamanda tekrarlanmasını istedi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 10:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?