5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Öğretmen ve çetesi adliyede

ÖĞRETMEN VE ÇETESİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

Ege Bölgesi'nde çeşitli dolandırıcılık olaylarına karıştıkları ve elebaşılığını öğretmenin yaptığı ileri sürülen gruba yönelik gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 12 kişi savcılığa sevk edildi.

Şikayetçiler arasında yer alan ve otomobillerinin şebeke üyeleri tarafından alınarak dolandırıldıklarını bildiren 2 genç kadının, şebeke üyelerinin kendilerine birlikte çıkalım, gezelim eğlenelim gibi tekliflerde bulundukları, hatta telefonda sözle taciz edildiklerini öne sürdükleri ve şikayetçi oldukları belirtildi. Ayrıca dolandırılan kişilerin şebeke üyelerinin cep telefonlarına, geçim kaynaklarını ellerinden aldıklarını, çocuklarını okullara gönderecek para bulamadıklarını ifade eden mesajlar gönderdikleri tespit edildi. Şebeke üyelerinin kendilerine telefonla ulaşan mağdurlara ise malınız o kadar etmezdi ne parası istiyorsun, bizi kazıklamışsın gibi sözler söyledikleri öğrenildi. Poliste ifade veren zanlılardan öğretmen S.Y.'nin ise sen öğretmensin, bak millet senin yüzünden çocuklarını okula gönderemiyor üzülmüyor musun sözlerine ise 'Evet üzülüyorum, ama elimden bir şey gelmez' dediği öğrenildi. İfadeleri tamamlanan 12 kişi, örgütlü ve nitelikli dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak, kamuyu zarara uğratmak, tehdit ve taciz iddialarıyla İzmir Adliyesi'ne sevk edildi.

 

POLİSE ŞİKAYET TELEFONLARI YAĞIYOR

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin şikayetler üzerine dolandırıcılık şebekesine yönelik önceki gün gerçekleştirdiği operasyonda, şebeke elebaşısı olduğu ileri sürülen Ardahan'daki bir İlköğretim Okulu'nun öğretmeni S.Y.'nin de aralarında yer aldığı 12 kişiyi yakalamasının ardından polise yüzlerce şikayet telefonu geldiği öğrenildi. Gelen şikayetlerin çoğunluğunun, dolandırıcılık şebekesinin otomobil yada tarladaki ürünleri yüzde 10-15 oranında peşinat ödeyip aldığı, geri kalan kısmı ise ödemediği yönünde olduğu bildirildi. Değerinin yüzde 10-15'i oranında peşinatla aldıkları otomobil ya da gıda malzemelerini, piyasa değerinin biraz altında satarak nakite çevirdikleri bildirilen zanlıların, elde ettikleri paralarla lüks araçlar alarak, yeni olaylar için kendilerine zengin görünümü verdikleri, yine bu paralarla eğlence ve tatil yerlerine sıkça gittikleri iddia edildi. Haklarında savcılığa yapılmış çok sayıda dolandırıcılık şikayeti bulunan

şebeke üyeleri ise, sorgularında dolandırıcılık yapmadıklarını savunarak, aldık-sattık, ticaret yaptık battık ne yapalım dedikleri öğrenildi. Zanlılar, örgütlü ve nitelikli dolandırıcılık, güveni kötüye kullanmak, kamuyu zarara uğratmak, tehdit ve taciz iddialarıyla haklarında düzenlenen evraklarla İzmir Adliyesi'ne gönderildi.

 

NASIL DOLANDIRIYORLARDI

İzmir'in yanı sıra Muğla, Manisa, Denizli, Burdur, Isparta, Aydın, Çanakkale, Bursa ve Balıkesir'de faaliyet gösteren zanlıların, internet siteleri üzerinden otomobil satanlarla irtibat kurarak bir miktar peşinatla satışı üzerlerine aldıkları ve kalan parayı ödemedikleri, üreticilerle uzun vadeli iş anlaşması yapacaklarını söyleyip bir miktar peşinatla karpuz, kiraz, biber, pamuk, tütün gibi ürünlerini kamyonlarına yükleterek kayıplara karıştıkları iddia edilmişti. Şebeke elebaşısı olduğu öne sürülen S.Y.'nin İlköğretim Öğretmeni olduğu, karıştığı olaylar nedeniyle geçen yıl görevinden atıldığı, açtığı davanın bir süre önce sonuçlanması üzerine öğretmenliğe geri dönerek Ardahan'daki bir İlköğretim Okulu'na tayininin çıktığını belirlenmişti. Öğretmen olan S.Y.'nin adına internet üzerindeki sosyal paylaşım sitesinde açılan bir sayfada, hobileri bölümünde dolandırıcılık, organize işler, halkı, temiz ve saf insanları dolandırmak, gününü gün etmek, tabii bir gün toslayana kadar gibi yazılarının yer aldığı tespit edilmişti.

ÖĞRETMEN VE ÇETESİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ
ÖĞRETMEN VE ÇETESİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ
ÖĞRETMEN VE ÇETESİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ
ÖĞRETMEN VE ÇETESİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2010 Cuma 12:06:02
Güncelleme :8 Ekim 2010 Cuma 13:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?