5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Okullara taze kan

OKULLARA TAZE KAN

İzmir'de, Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okul ve kurumlara müdür yardımcısı atama töreni, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın katılımıyla İzmir Tepekule Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

Ataması yapılan yöneticilere yeni iş hayatlarıyla ilgili tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü M. Rağıp Üye; "Ufkunuz açık olmalı. Büyük işlerle uğraşmalısınız. En önemlisi bardağın boş tarafından değil dolu tarafından bakmalısınız. İyi dinleyici olmalısınız. Objektif olmalısınız. Velilerle, öğrencilerle iyi ilişkiler içinde olmalısınız. Herkese yeni iş hayatlarında başarılar dilerim" dedi.

ACIMIZ BÜYÜK

İzmir'de sevgilisi tarafından öldürülen İzmir Kız Lisesi öğrencisi 19 yaşındaki Gülümser Dane'ye Allah'tan rahmet yakınlarına ise baş sağlığı dileyen İzmir Valisi H. Cahit Kıraç da konuşmasında; "Son günlerde yaşanan bu tür olaylar ülkemize yakışmamaktadır. Acımız büyüktür" diye konuştu.

GÖREVİNİZ ÖNEMLİ

Vatandaş odaklı hizmet yaptıklarını belirten İzmir Valisi Cahit Kıraç; şöyle konuştu: "Yapılan hizmetin arkasında insan sevgisi olmazsa o hizmet başarılı olmaz. Devletin kurucusu, Türkiye'nin muasır medeniyetler kurma rotasını çizmiştir. Çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamalıyız. Diğer mesleklerde yapılan hatalar değiştirilebilir. Ama siz çocuk yetiştiriyorsunuz. Bugün 543 yöneticimizi, müdür yardımcısı olarak göreve başlatacağız. İnşallah daha üst mercilere yükselirsiniz"

Kaliteli toplum üretmenin toplumun gelişiminde itiş gücü olduğunu anlatan Kıraç, şunları söyledi: "21. yüzyılın gerektirdiği eleştiri yapan, bilgiye ulaşan, paylaşılan bilgiyi paylaşan bireyler ana hedefimiz olmalıdır. Okul yöneticisi etkili olması için okuldaki personeli takım halinde çalıştırmalıdır. Herkesi ortak hedefe yönlendirmelidir. Okul yöneticisi olarak öğrencilerin sosyal gelişimi için eğitim, kültür, spor faaliyetlerini geliştirmesi ve okul aile iletişimi artırılması öncelikli hedefiniz

olacaktır. İzmir'deki eğitim kalitesinin artmasına önem veriyoruz. Bunu ısrarla takip edeceğiz. Öğrenirken eğlenmeyi öğretmeliyiz. Okullarda eksik olan şey öğrenme aşkını yaratma gücüdür. Öğretmenin yaşam boyu olduğunu anlatmalıyız. Okul öncesi eğitime önem vermeliyiz."

Bilimsel araştırmaların erken çocukluk eğitimi ile çocuğun okullarda daha başarılı olduğunu gösterdiğini anlatan Kıraç, sözlerine şöyle devam etti: "Bu yüzden okul öncesi eğitime önem veriyoruz. İlimizde okul öncesi hizmeti yüzde yüze çıkartmanın en kısa yollarını bulmalıyız. Ortalama 60-70 bin okuma yazma bilmeyen vatandaşımız var. Bunların yüzde 60-70'i bayan. Bu kişilere ulaşarak okuma yazma kursuna katmalıyız. Bugün piyasada 'Ne iş yaparsın?' dediklerinde 'Her işi yaparım' diyen insanlar var.

Türkiye'de 'Ne iş yaparsın?' dediklerinde 'Boyacıyım, tesisatçıyım, elektrikçiyim' diyen bir ortam olmalıdır. İller arası sıralamada 25'inci sıradayız. İlk 10'a çıkmak istiyoruz."

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün çok iyi çalıştığını ifade eden Vali Kıraç;"Halkımız istediği yeri istediği saatte gezebiliyor. Okullarımızda böyle rahat ve güvenli ortamlardır. Bu yeni görevinizde başarılar dilerim" ifadelerini kullandı.

Atama töreni sınavlarda yüksek puan ile gelen yöneticilere başarı belgesi verilmesinin ardından sona erdi.

OKULLARA TAZE KAN
OKULLARA TAZE KAN
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mart 2010 Cuma 18:09:04
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 12:08:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?