5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Öldürülen 5 öğrenci anıldı

İZMİR'DE ÖLDÜRÜLEN BEŞ ÖĞRENCİ TÖRENLE ANILDI

İzmir 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği, 12 Haziran 1980'de İnciraltı öğrenci yurtlarında öldürülen beş genci öldürüldükleri yerde andı. Anma törenine öldürülen gençlerin yakınları ve olayı yaşayan görgü tanıkları katıldı. Anma töreninde öldürülen gençlerin anısına denize karanfil atıldı.

İnciraltı'da öldürülen Hüseyin Akdağ, Mehmet Ali Arun, Mustafa Uslu, Ali İhsan Tan ve İsmail Baytak'ı anmak için bir araya gelen Devrimci 78'liler Federasyonu üyeleri, İnciraltı Adalet Meydanı'nda toplandı. "12 Eylül darbecileri yargılansın" diye slogan atan grup buradan İnciraltı Atatürk Öğrenci Yurtları'na kadar yürüdü. Katliamın gerçekleştiği yere geçen grup adına konuşan İzmir 78'liler Dayanışma ve Araştırma Derneği Başkanı Sefa Akyürek, 12 Eylül 1980 askeri darbesine zemin hazırlamak için 1 Mayıs 1977'de başlayan 11 Temmuz 1980'de son bulan toplam 12 katliamın günyüzüne çıkarılmasını istedi. Akyürek, katliamların 12 Eylül askeri darbesine zemin hazırlamak için yaşandığını söyledi.

Bütün katliamlar gibi İnciraltı'nın da hesabının sorulmasını isteyen Akyürek, konuyla ilgili anlatılanların çoğunun gerçekten uzak olduğunu sözlerine ekledi. Daha sonra katliamda hayatını kaybeden gençlerin yakınları birer konuşma yaptı. Katliamdan sağ kurtulan kişiler de, o gün yaşadıklarını anlattı. Olayda öldürülenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından denize karanfiller bırakıldı. Anma etkinliğine Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ da katıldı.

İZMİR'DE ÖLDÜRÜLEN BEŞ ÖĞRENCİ TÖRENLE ANILDI
İZMİR'DE ÖLDÜRÜLEN BEŞ ÖĞRENCİ TÖRENLE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2010 Pazar 09:43:04
Güncelleme :13 Haziran 2010 Pazar 10:55:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?