19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ölen ikizlerin ailesine kiralık ev

İzmir'in Halil Rıfat Paşa Semti'nde, yıkımına karar verilen ancak çok sayıda hisse sahibi olduğu için tebliğ yapılamayıp yıkılamayan metruk binanın taş duvarının, oturdukları tek katlı evin çatısına çökmesi sonucu uyurken göçük altında kalıp ölen ikizler Ceren ve Cemre Yılmaz'ın ailesine, Karabağlar Semti'nden kiralık bir daire tutuldu.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ilk etapta, 6 ay boyunca kirası ödenecek olan daireye, eşyaların konulmasının ardından ailenin yerleşeceği öğrenildi.

Olay, geçen perşembe günü saat 22.30 sıralarında, kentin en eski semtlerinden Halil Rıfat Paşa'daki 337 Sokak 39 numarada bulunan Hüseyin Yılmaz'a ait tek katlı evde meydana gelmişti. Basmane Semti'ndeki Havra Sokağı'nda balık satarak geçimini sağlayan Hüseyin Yılmaz'ın, işte olduğu sırada ev hanımı İpek Yılmaz, 4 yaşındaki ikiz çocukları Ceren ve Cemre'yi uykuya yatırdıktan sonra, diğer kızları 17 yaşındaki Merve Yılmaz ve 14 yaşındaki Melek Yılmaz'la başka bir odaya geçti. 

Bir süre sonra, Yılmaz Ailesi'nin oturduğu evin bitişiğindeki, Kemeraltı 3'üncü Derece Kentsel Sit Alanı projesi kapsamında kalan, 20 gün önce yıkımına karar verilen, içindeki kiracıları tahliye edilen ve 13 ayrı hisse sahibi olduğu için tebliğ yapılamayıp yıkılamayan metruk binanın taş duvarının bir bölümü, ayrı yataklarda uyayan ikizler Ceren ve Cemre Yılmaz'ın bulunduğu odanın çatısının üzerine düştü. Her biri kilolarca ağırlığındaki betonları taşıyamayan çatının da çökmesi sonucu Ceren ve Cemre Yılmaz kardeşler, göçük altında kaldı.

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, molozların arasından güçlükle çıkarılan ikizlerden Ceren Yılmaz'ı Behçet Uz Çocuk, Cemre Yılmaz'ı da Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Göçük altından bir saat arayla çıkarılan ikizlerden önce Ceren Yılmaz, üç saat sonra da Cemre Yılmaz, tüm müdahaleye rağmen yaşamlarını yitirdi. Olayın ardından harekete geçen İzmir Valiliği ve Konak Kaymakamlığı, acılı aileye, 500 YTL para yardımında bulunup kiralık bir daire tutulmasına karar verdi.

İkizlerin annesinin, hatıraları canlanacağı gerekçesiyle o muhitten ev istememesi nedeniyle başka bölgelerde yapılan ev arama çalışmaları, bugün sonlandı. Aylık 300 YTL'lik kirası, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından ödenecek olan ev, Karabağlar Semti'nde bulundu. Ev sahibiyle gerekli kontrat yapılırken, ilk aşamada, 6 aylık kiranın peşin ödeneceği belirtildi. Yakınlarının yanında kalan acılı Yılmaz Ailesi'nin, eşyaların konulmasının ardından eve yerleşeceği öğrenildi. Konak Kaymakamlığı'na vekaleten bakan Buca Kaymakamı Mehmet Taşdöğen, olayın olduğu günden bu yana aileye ev arandığını, bazı evlerin çeşitli nedenlerle elendiğini, Karabağlar Semti'ndekinin beğenilmesi üzerine tutulduğunu belirtti. Kaymakam Taşdöğen, ilk aşamada, evin 6 aylık kirasının ödeneceğini, daha sonra duruma göre yeni bir değerlendirme yapılacağını sözlerine ekledi. Eşi İpek, diğer kızları Merve ve Melek'le yeni evlerine yerleşecek olan Hüseyin Yılmaz, devletin kendilerine sahip çıktığı için minnettar olduklarını ancak acılarının hiçbir zaman son bulmayacağını, olayda ihmali bulunanlar hakkındaki hukuki mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2007 Perşembe 12:30:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?