5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ölmede önce katillerini teşhis etti

DÖVÜLEREK GASP EDİLEN TATİLCİ ÖLDÜ

İstanbul'dan tatil için geldiği Çeşme'de 2 hafta önce 2 kişi tarafından dövülerek para, altın kolye, künyesi gasp edilen esnaf, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olayı aydınlatmak için çalışma başlatan Çeşme Asayiş Büro Amirliği ekiplerinin titiz çalışması sonucu yakalanan 2 zanlı ise hastanede yatan esnaf tarafından ölmeden önce teşhis edildi.

İstanbul'da esnaflık yapan Metin Tezcan(49), tatil için Çeşme'ye geldi. Metin Tezcan isimli tatilci, 1 Temmuz günü Teke Plajı'nda 2 kişi tarafından dövülerek para, altın kolye ve künyesi gasp edildi. Ağır yaralanan Tezcan Çeşme Alper Çizgenakat Devlet Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından önce Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, daha sonra da Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Olaydan sonra zanlıları yakalamak için çalışma başlatan Çeşme İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, görgü tanıkları ile görüştü. Bir görgü tanığının olayın olduğu bölgede iki kişinin kendisine, "Biz Gümüşpala çocuğuyuz, Kör Kemal'in yeğeniyiz. Durma buralarda" diyerek korkuttuklarını söylemesi üzerine çalışmasını bu yönde yoğunlaştıran ekipler, İzmir'in Karşıyaka ilçesi Gümüşpala semtinde 'Kör Kemal' lakabıyla tanınan ve geçtiğimiz günlerde bir cinayete kurban giden Kemal U.'nun akrabalarını incelemeye aldı.

Çeşme Asayiş Büro Amirliği ekipleri yaptıkları incelemede Kemal U.'nun 13 kardeşi ve 41 yeğeni olduğunu tespit etti. Yaş gruplarına göre değerlendirme yapan ekipler cinayeti 19 yaşındaki Aziz U.'nun işlediğini belirleyerek zanlıyı gözaltına aldı. Hırsızlık suçundan daha öncede poliste kaydı bulunan Aziz U.'nun cinayeti Şakir T.(15) ile birlikte işlediği öğrenildi. Tezcan'ı öldürdükleri gerekçesiyle yakalanan Şakir T. ve Aziz U. işlemlerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri Çeşme Adliyesi'nde çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2010 Çarşamba 18:51:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?