5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Örgüt operasyonunda 12 kişi serbest

8 İLDEKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU

İzmir merkezli 8 ilde eş zamanlı düzenlenen suç örgütü operasyonunda gözaltına alınan 31 kişiden 12'si serbest bırakıldı.

Örgütün elebaşı olduğu iddia edilen 2 zanlının, bir diş hastanesinin ihalelerini kazanabilmek için başhekim ile hastane müdürünü gece kulübüne götürüp eğlendirdiği, eğlencenin polis tarafından izlenip kamerayla kaydedildiği bildirildi.

İzmir'de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın başvurusu üzerine 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nden alınan arama kararıyla önceki gün İzmir, Ankara, Manisa, Kahramanmaraş, Kayseri, Antalya, İstanbul, Sivas'ta eş zamanlı düzenlenen operasyonda 31 kişi gözaltına alınmış, işadamı A.M.'nin Develi ilçesindeki ev, işyeri ile diğer zanlıların gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 1 el bombası, 2 boş el bombası kutusu, kaleşnikof parçaları, ruhsatsız silahlar ve çok sayıda dokümanın ele geçirilmişti.

Aralarında dershane müdürü L.K.'nin ve bir emekli Albay'ın da olduğu 12 kişi ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, emniyette gözaltında tutulan aralarında 2 muvazzaf askerin de bulunduğu 19 kişinin yarın adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Çete elemanlarının, ihaleye fesat karıştırma, yaralama, şantaj ve baskı gibi çok sayıda suça karıştıkları öğrenilirken, özellikle çeşitli kentlerdeki hastanelerin ihalelerinde etkin rol alan zanlıların, malzeme alımlarında yolsuzluk yaptıkları, rakip firmaları ve sahiplerini ortadan kaldırmak için çeşitli yollara başvurdukları belirlendi. Çete lideri olduğu iddia edilen A.M ve G.A.'nın ihale kazanabilmek için bir diş hastanesinin başhekimi A.Ş. ile müdürü C.Ü.'yü bir gece kulübüne götürdüğü

belirlenirken, yapılan eğlencenin polis tarafından izlenip kamerayla kaydedildiği bildirildi.

 

DUL KADINLAR TERCİH EDİLDİ

Çetenin daha kolay kandırılabilir düşüncesi ve paraya ihtiyaçları olduğunu öğrendikleri dul kadınları belirleyip hastanelerdeki temizlik firmalarına işçi olarak aldıkları belirlendi. Kadınların cinsel amaçları doğrultusunda kullanıldıkları, çatışmaya düştükleri kişiler için de tuzak kurdurdukları bildirildi.

Operasyon kapsamında diş hastanesi başhekimi A.Ş., diş hastanesi müdürü C.Ü., hastane müdürü N.K.'nin de haksız kazançlarıyla sağladıkları mal varlıklarına da tedbir konuldu. Operasyonda, suç örgütünün içerisine, firma sahibi, temizlik işçisi, ihale takipçisi gibi davranan emniyet mensuplarının sokulup faaliyetlerin tek tek yerinde izlendiği de öğrenildi. Gözaltındaki çete lideri ile bazı elemanların, Ergenekon kapsamındaki olaylarla bağlantılarının olmadığı tespit edildi.

8 İLDEKİ SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 20:46:02
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 23:20:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?