19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Örsdemir Balkan vefat etti

Aydın sanayisinin duayenlerinden, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)Aydın Şubesi Müteşebbis heyetinin kurucularından ve Meclis Başkanı, Balkan Tekstil ve Çırçır Makinaları Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Örsdemir Balkan dün gece İzmir'deki evinde geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti. 

Evli ve iki çocuk babası 73 yaşındaki Örsdemir Balkan'ın ani ölümü tüm sanayici ve iş dünyası arasında büyük üzüntü yarattı. 1954 yılında kurulan EBSO Aydın Şubesi Müteşebbis heyetinin kurucularından Örsdemir Balkan, sanayinin Aydın'da gelişimine büyük katkı sağladı. En büyük arzusu Aydın Sanayi Odasını kurmak idi. 

EBSO Aydın şubesinin 2005 yılında yapılan seçimlerinde meclis başkanlığına getirilen Örsdemir Balkan geçtiğimiz Eylül ayında Aydın şubesinin EBSO'dan ayrılması ile müteşebbis heyetin en yaşlısı olması münasebetiyle heyet başkanlığına getirildi. Aydın şubesinin EBSO'dan ayrılarak bağımsız bir Aydın Sanayi Odasının kurulmasında çok büyük emeği olan Ördemir Balkan'ın cenazesi yarın öğle namazına müteakip Bey camiinde kılınacak cenaze namazının ardından Aydın Tellidede Mezarlığındaki aile kabristanlığında toprağa verilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2007 Pazartesi 14:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?