5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Özkan'a büyük ödül

İZMİR'DE YILIN SPOR ADAMI: SEYİT MEHMET ÖZKAN

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) İzmir Şubesi, Türk futbol altyapısında örnek gösterilen Buca Genç organizasyonunu oluşturan Seyit Mehmet Özkan'ı "Yılın Spor Adamı" ödülüne layık buldu.

TSYD İzmir Şubesi, geleneksel olarak seçtiği Yılın Spor Adamı Ödülü'ne bu sene, Buca Genç Futbol Akademisi Kurucu Başkanı Seyit Mehmet Özkan'ı layık gördü. 2007 yılında Türkiye'nin en büyük altyapı organizasyonu hedefiyle kurduğu Buca Genç'e iki yılda yine Türkiye'nin en modern altyapı tesislerini kazandıran, ekibiyle iki yılda 4 önemli kupa kaldıran Özkan, Türkiye'nin yaşadığı büyük ekonomik krize rağmen hiçbir geliri olmayan organizasyonun ayakta kalmasını sağladığı gerekçesiyle ödüle layık bulundu.

Özkan'a ödülü, mayıs ayında düzenlenecek törenle verilecek.

Yılın spor adamı ödüllerini bugüne kadar Salih Esen (1995), Hakkı Ülkü (1996), Tulya Moran (1997), Öner Akgerman (1999), Alattin Yüksel-Ahmet Piriştina (2002), Yusuf Ziya Göksu-Sabri Sadıklar (2003), Lucien Arkas, Zafer Katrancı (2004), Nafiz Zorlu ve Ekrem Demirtaş (2005) almaya hak kazanmış, ödül geçen sezon ise voleybolda Türkiye ve Avrupa Challenge Kupası'nı kazandıran Arkas Erkek Voleybol takımı'na verilmişti.

BUCAGENÇ'İN BAŞARILARI

Buca Genç Futbol Akademisi kurulduğu ilk yıl yıldızlar kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde etti. 2008'de B Gençler Türkiye İkinciliği kupasını İzmir'e getiren sarı-lacivertli ekip, 2009'da iki büyük kupa kaldırdı. Önce U-14 Akademi Ligi'nde Türkiye ikincisi olan Buca Genç, hemen ardından U-13'lerde tüm rakiplerini geride bırakarak şampiyonluk kupasını müzesine getirdi.

BUCAGENÇ TESİSLERİ

Kaynaklar'da yapımına Ocak 2007'de başlanan Buca Genç Futbol Akademisi Sosyal Binası, 17 Eylül 2007'de hizmete açıldı. Bin 300 metrekare kapalı alan, 700 metrekare iç bahçe ve üç bin metrekare açık alandan oluşan bu dev tesis; eğitim salonu, idari ofisler, yemekhane, yatakhane, dinlenme salonu, açık teras, VIP salonu, soyunma odaları (5 adet), serbest zaman değerlendirme salonu, spor hekimi odası, spor psikologu odası, antrenör ofisleri ve saunadan oluşmaktadır.

6 ADET ÇİM SAHA YAPILDI

Tesis içinde bir spor salonu, özel çalışma alanları, aday yıldız futbolcu lojmanı yer almaktadır. BucaGenç Futbol Akademisi Seyit Mehmet Özkan Tesisleri'nde ayrıca gece maçına uygun, ışıklandırmalı ve nizami ölçülerde, 3'ü suni 6 adet çim saha da bulunmaktadır. BucaGenç'in hedef projeleri arasında ise iki adet daha çim saha yapmak, İzmir'e bir spor lisesi kazandırmak ve ünlü bir Avrupa kulübüyle işbirliği anlaşması imzalamak bulunuyor.

İZMİR'DE YILIN SPOR ADAMI: SEYİT MEHMET ÖZKAN
İZMİR'DE YILIN SPOR ADAMI: SEYİT MEHMET ÖZKAN
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 12:56:03
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 15:12:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?