26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Papaz milletvekili aday adayı

Türkiye'de ilk kez bir papaz, milletvekili olmak için 22 Temmuz'da yapılacak seçimlerde milletvekili aday adayı oldu. 

İzmir'de Genç Parti'den (GP) milletvekili aday adaylığını açıklayan 80 kişi arasında en ilginç aday olan Protestan Baptist Kilisesi Cemaat Başkanı Ertan Çevik, hedefinin meclise girerek inanç turizmini geliştirmek olduğunu söyledi. 

Protestan Papaz Ertan Çevik, Türkiye'yi yurt dışında temsil etmek için meclise girmenin ilk adımı olan milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini belirtti. İnanç turizmi konusunda Türkiye'ye fayda getirecek atılımlarda bulunmak ve tarihin korunmasına yönelik çalışma yapmak istediğini ifade eden Çevik, "Atatürk Milliyetçisi olarak Türkiye'yi yurt dışında bir hıristiyan olarak en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum. Almanya'da eğitim aldım, Ankara'da eğitim aldım. Özellikle İzmir'de tarihi binaların korunmasıyla ilgili çalışmalarım var. Biz hıristiyanlar kendimizi bir azınlık olarak görmüyoruz" dedi. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin gururlu vatandaşları olduklarını belirten Çevik, Türkiye'nin geleceği çok parlak. Türkiye'ye ve komşu ülkelere baktığımız zaman ülkemizin aralarında bir yıldız gibi parladığını görüyoruz. Bu yıldız giderek büyüyecek" diye konuştu. Malatya'da yaşanan yayınevi cinayetinin ardından göz önünde olmaktan tedirginlik duyduğunu ifade eden Çevik, bu düşüncesinin şimdi değiştiğini ifade ederek, "Zaman zaman bizlere karşı düşmanca tavır olabilir. Fakat demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Bu yüzden ben halkıma güveniyorum" dedi. 

Çevik, açıklamalarında Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nde okuduğunu belirterek "Bu lehçeleri bildiğim için Orta Asya ülkeleri ile olan ilişkilerimizin geliştirilmesi konusunda da çalışmalarda bulunmak istiyorum. Çünkü bizim büyük bir arka bahçemiz var" ifadelerini kullandı. 

İzmirliler Derneği Kurucu Başkanı ve Genç Parti üyesi Gündüz Kapancıoğlu da, Çevik'i meclise girme yolunda destekledi ve papazın milletvekilliğinin Türkiye'ye dış ilişkiler konusunda fayda sağlayacağını savundu. Kapancıoğlu, İzmir'in ilklere imza atmış bir şehir olduğunu belirterek "Türkiye tarihinde ilk defa bir protestan olan Ertan Çevik'i Türklerin emrine vermeye hazırlanıyoruz" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2007 Çarşamba 11:44:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?