5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Pazar içinde pazar

PAZAR İÇİNDE PAZAR

Karşıyaka Belediyesi, halkın beklentilerini yerine getirmek için rutin hizmetlerin dışında gerçekleştirdiği farklı uygulamalarına bir yenisini daha ekliyor. Belediye , Karşıyaka'da kurulan pazaryerlerini sokak aralarında ilkel koşullardan kurtarmak için başlattığı projede Türkiye'ye örnek olacak “Pazar içinde Pazar” uygulamasını başlatıyor.

İlk uygulama Cumhuriyet Mahallesi'nde yeni yapılan iki katlı binada gerçekleştirilecek. Yeni uygulama ile pazaryerinin zemin katında özel hazırlanan 48 tezgah, haftada 7 gün açık kalacak,normal pazarın açık olduğu gün alışverişini yapamayanlara hizmet edecek.

Karşıyaka'da sokak aralarında kurulan Pazar Yeri kalmadığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak;“Halkımız ucuz ve teze meyve- sebzeyi Pazar yerlerinden almak istiyor. Talep çok, ancak göreve geldiğimizde pazaryerlerimiz kanayan bir yara gibiydi. Tüm pazaryerleriyle ilgili çalışma başlattık. Geçen dönemimizde üstü kapalı, sosyal donatı alanları bulunan pazaryerleri yaptık, Yeni yaptığımız üç pazar yeri Bayraklı sınırında kaldı. Karşıyaka'da kalan yerlerimizi de hızla iyileştirmeye başladık. Şemikler pazarı yeni haliyle hizmete girdi. Cumhuriyet Mahallesi'nde tamamladığımız kapalı pazaryerinde farklı bir uygulama başlatıyoruz. Vatandaşlarımız işlerinin yoğunluğu içerisinde pazarın açık olduğu gün, alışverişini yapamadığı günler oluyor. Halkımızın taleplerini değerlendirerek Cumhuriyet Mahallesi Pazaryeri'nin bir bölümünü her gün açık kalacak şekilde tezgahları olan bir konuma getirdik. Pazar gününü kaçıranlar istedikleri gün istedikleri saatte pazaryerinden yine taze ve ucuz sebzesini , meyvesini alabilecek. Uygulama halkımız tarafından desteklenirse uygun olan diğer pazar yerlerimizde de başlatabiliriz. Yen uygulamamız ile pazaryerimiz 6 gün boş bekletilmeyecek. Ayrıca çalışanlara da ayrı bir iş kapısı doğacak” dedi.

Cumhuriyet Mahallesi Pazaryeri kuraları 20 Mart'ta çekilecek, 28 Mart 2010 tarihinden itibaren de açılmaya başlayacak.

 

PAZAR İÇİNDE PAZAR
PAZAR İÇİNDE PAZAR
İHA
Yayın Tarihi : 20 Mart 2010 Cumartesi 17:51:00
Güncelleme :20 Mart 2010 Cumartesi 18:13:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?