5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Pazarcı direndi zabıta işlem yapamadı

PAZARCI DİRENDİ, ZABITA İŞLEM YAPAMADI

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İzmir Sebze Meyve Hali Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ortak olarak düzenledikleri 'pazarcı' denetiminden elleri boş döndü. Üreticiden aldıkları sebze ve meyveleri Hal'e sokarak komisyoncuların devreye girmesini istemeyen pazarcı esnafının direnmesi sonucu işlem yapılamadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, İzmir Sebze Meyve Hali Müdürlüğü, Gelir İdaresi Başkanlığı ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ortaklaşa olarak düzenledikleri denetim kapsamında Bostanlı Pazaryeri'nde operasyon yaptı. Ekipler çevik kuvvet polisi eşliğinde pazaryerine mallarını getiren 4 kamyona yasal işlem yapmak istedi. Ekiplerin ruhsatlarını istemeleri üzerine pazarcı esnafı ile yetkililer arasında tartışma çıktı.

 

"HEPİMİZ VERGİMİZİ VERİYORUZ"

Üreticiden aldıkları sebze-meyveyi tezgahlarında satmak isteyen pazarcı esnafı yapılan denetimin usulsüz olduğunu savunarak, vergilerini tam olarak ödediklerini ayrıca para ödemek istemediklerini söylediler. Mallarının Hal Müdürlüğü'ne götürülerek komisyoncular aracılığıyla tekrar tezgahlara dönmesine izin vermeyeceklerini belirten pazarcı esnafı, "Hepimiz vergimizi veriyoruz. Yapılan uygulama haksızlık. Zaten malı aldığımız yerden buraya kadar birçok denetimden geçiyoruz. Malımızın faturası da

irsaliyesi de var. Ancak yetkililer malın hale girmesini ve oradaki komisyoncuların kazanmasını istiyor" diyerek kamyonlarının çekilmemesi için direndi.

Kamyonların yönetmelik gereği Hal Müdürlüğü'ne çekilerek işlem yapılması gerektiğini belirten yetkililer ile esnaf arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşanırken, pazarcıların direnci başarılı oldu. Ekiplerin yetersiz kalması sebebiyle pazarcılara işlem yapılamadı.

PAZARCI DİRENDİ, ZABITA İŞLEM YAPAMADI
PAZARCI DİRENDİ, ZABITA İŞLEM YAPAMADI
PAZARCI DİRENDİ, ZABITA İŞLEM YAPAMADI
PAZARCI DİRENDİ, ZABITA İŞLEM YAPAMADI
PAZARCI DİRENDİ, ZABITA İŞLEM YAPAMADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2010 Çarşamba 09:26:01
Güncelleme :6 Ekim 2010 Çarşamba 09:39:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?