5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

PKK üyesi kadın yakalandı

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN ARANAN BİR KADIN YAKALANDI

İzmir'de gerçekleştirilen operasyonda, terör örgütü üyesi olduğu ve örgüte eleman kazandırma yönünde faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla emniyet tarafından aranan bir kadın yakalandı.

Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, Mardin Emniyet Müdürlüğü'nce aranan Ş.K. isimli kadının İzmir'de bulunduğu bilgisi üzerine Konak ilçesinde operasyon düzenledi. Ş.K. (41) adlı kadın ekipler tarafından yakalandı.

Ş.K.'nın, terör örgütü PKK üyesi olduğu, Mardin'de örgüte eleman kazandırma, Irak'taki kamplarına gönderme gibi konularda faaliyetlerde bulunduğu, Mardin polisince arandığını öğrenmesi üzerine gizlenmek için 3 çocuğuyla İzmir'e geldiği öğrenildi.

Öte yandan Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nce terör örgütü PKK'nın propagandasını yaptığı ve gösterilere katıldığı gerekçesiyle aranan üniversite öğrencisi H.A. (21) da Bornova ilçesinde yakalandı. İzmir Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Ş.K. ile H.A. tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu arada terör örgütü MLKP üyesi olduğu ve faaliyetlerine katıldığı iddiasıyla aranan G.D. Menemen ilçesinde gözaltına alındı.

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN ARANAN BİR KADIN YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2010 Salı 09:47:01
Güncelleme :1 Haziran 2010 Salı 19:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?