5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

PKK'yı öven dergiler ele geçti

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri yaptıkları çalışmada, terör örgütü PKK'yı öven yazılar içeren ve yayınlanması yasak olan bin 450 dergiyi kargo şirketinden almaya giden biri üniversite diğeri ise lise öğrencisi iki kişiyi yakaladı.  Dergilerin, eylem ve toplantılarda satılıp terör örgütüne mali kaynak sağlandığı iddia edildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul'da basımı yapılan, içinde terör örgütü PKK'yı öven yazıların bulunduğu dergilerin kentte satılmak üzere kargo yoluyla gönderildiğini belirledi. Bornova ilçesindeki kargo şirketi yakınlarında güvenlik önlemi alan polis, dergileri almak üzere gelen iki kişiyi yakaladı.

Gözaltına alınan şüphelilerden N.Y.'nin Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi olduğu E.D. isimli 16 yaşındaki küçük kızın ise açık lisede okuduğu ortaya çıktı. Yaşı küçük olan E.D., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken N.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan her iki şüpheli de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Polis, ele geçirilen bin 450 yasadışı derginin imha edileceğini belirtti.

Emniyet yetkilileri, terör örgütü PKK'nın, mali sıkıntı içinde olduğunu, bu tip yayınlarda örgüt sempatizanlarından destek toplamaya çalıştıklarını ve özellikle de bu tür işlerde öğrencileri kullandıklarını vurguladı. Yetkililer, ailelerin daha duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 17:19:02
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 18:25:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?