5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Polat Ailesi'nden İzmir'e okul

POLAT AİLESİ'NDEN İZMİR'E OKUL

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat'ın babası, İbrahim Polat Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Polat, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 18 derslikli teknik ve endüstri meslek lisesi yaptırmak üzere İzmir Valiliği'nde düzenlenen törende protokolü imzaladı.

Törende konuşan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, İbrahim Polat'ın projeye yaklaşık 3 milyon lira yatıracağını belirterek Polat'ın daha önce Erzurum ve İstanbul'da iki okul yaptırdığını, üçüncü protokolü imzaladıklarını ve okulun 6 ayda bitirileceğini söyledi. 'Eğitime Yüzde 100 Destek Projesi' çerçevesinde bugüne kadar hayırseverlerle 134 protokol imzaladıklarını ve bugün imzalanan 54'üncü protokol olduğunu ifade eden Kıraç, 181 milyon 635 bin liralık kaynak sağlandığını belirterek hayırseverlerle yeni

görüşmelerin devam ettiğini, önümüzdeki günlerde yeni protokoller imzalanacağını sözlerine ekledi.

İbrahim Polat ise çok sayıda seramik fabrikası olmasına rağmen seramik üzerine eğitim veren meslek lisesi olmadığı için böyle bir okul yaptırmaya karar verdiğini belirterek, "Yaklaşık 10 yıldır böyle bir okulu düşünüyorduk. Bundan sonra da yeni eğitim yatırımlarını da düşüneceğiz" diye konuştu.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, eğitime katkılarından dolayı İbrahim Polat'a takdir belgesi takdim etti. Törene Ege Seramik Fabrikaları CEO'su Bülent Zıhnalı, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ragıp Üye, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yakup Karaca, Kemalpaşa Kaymakamı Yüksel Topal katıldı.

POLAT AİLESİ'NDEN İZMİR'E OKUL
POLAT AİLESİ'NDEN İZMİR'E OKUL
İHA
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2010 Pazartesi 16:31:00
Güncelleme :29 Kasım 2010 Pazartesi 16:44:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?